834
Zo creëer jij komende zomer een koele plek in jouw tuin

In de tuin zitten met lekker weer is een van de fijnste dingen die er is. Soms komt het wel eens voor dat de dagen zo warm zijn dat je wel naar buiten wil, maar het simpelweg gewoon te warm is in de tuin. Een koele plek in jouw tuin is daarom ideaal voor de warmere zomerdagen.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden; kies je voor een klein zwembadje of ga je op zoek naar terrasoverkappingen? Er zijn in ieder geval genoeg opties om jouw tuin lekker koel te houden deze zomer.

Overkapping

Een overkapping is een goede oplossing tegen de warmte. Je blijft buiten de zon, maar kan toch lekker buiten blijven zitten. Je kunt een overkapping laten aanbouwen, maar kunt ook kiezen voor een gloednieuwe schuur met een overkapping. Zo heb je extra bergruimte en een nieuwe plek om te zitten. 

Ook is een overkapping ideaal voor de winter. Tijdens de koudere dagen kan een overkapping de warmte vasthouden. Je kunt hier bijvoorbeeld een heater neerzetten. De warmte blijft hangen onder de overkapping en zo kun je ook in de winter lekker buiten zitten.

Als je weinig budget hebt kun je er ook voor kiezen om zelf een overkapping te maken. Dit kan al door bijvoorbeeld een doek te spannen zodat je schaduw creëert in je tuin. Het gaat er vooral om dat je uit de zon blijft. Door plekjes met schaduw te creëren is het al een stuk beter uit te houden op een warme zomerdag. 

Verkoeling

Bij een koele plek in je tuin denk je misschien meteen aan een zwembad. Hoewel een zwembad aanleggen natuurlijk een van de beste opties is, is het ook een van de duurste. Je legt niet zomaar even een zwembad in je tuin neer. Dit vergt heel wat planning en de meeste mensen hebben er geen ruimte voor. Wanneer je geen budget of ruimte hebt voor een zwembad zijn er genoeg soortgelijke alternatieven.

In plaats van een groot zwembad kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opblaasbadje of een wat groter opzetbaar zwembad. Het is misschien klein, maar biedt vaak wel de nodig verkoeling op een warme dag. 

Een koele plek van jouw tuin maken hoeft echt niet duur te zijn. Het vergt alleen wat creativiteit. Kijk eens goed rond in je tuin en denk na over de eventuele mogelijkheden.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners