1418
Waarom? Daarom! De voordelen van een terrasoverkapping

Je ziet ze steeds vaker in tuinen verschijnen: terrasoverkappingen. Misschien heb je zelf allang bedacht waarom ook jij er best eentje in de achtertuin kunt zetten. Maar mocht je tóch benieuwd zijn naar de redenen waarom overkappingen zo populair zijn: wij zetten de voordelen voor je op een rijtje!

 

Verlengstuk van je huis
Overkappingen maken in feite de leefruimte van je woning een stukje groter: je kunt er immers het hele jaar door gebruik van maken! Met een heater of een gezellig houtkacheltje op de veranda zit je ook in de winter lekker buiten met vrienden. Daarvoor hoeft de overkapping niet aan je huis vast te zitten. Kijk maar eens naar Terrasoverkapping Tilburg voor inspiratie! Bovendien kun je het terras net zo trendy en gezellig inrichten als je woning: zo is het echt een verlengstuk van je huis.

Zonbescherming
Inmiddels is algemeen bekend dat we voorzichtiger moeten omspringen met zonlicht en UV-straling; zeker in de zomer. Een terrasoverkapping helpt daar echt bij! Zo kun je op het heetst van de dag, als de zon haar schadelijkste stralen de tuin in werpt, veilig én comfortabel buiten zitten. Ook voor kinderen creëer je met een overkapping een fijne speelplek op hete dagen.

Handig met tuinmeubelen
Een groot voordeel van een terrasoverkapping is dat de tuintafel en loungebank er het hele jaar droog onder staan. Geen gedoe met bergplaatsen in de winter! En je hoeft zomers ook de kussens niet weg te halen als je naar binnen gaat. Dat maakt de drempel om even een kwartiertje in de tuin te zitten meteen een stuk lager.

Kies je plek!
Een overkapping of overdekte veranda kun je overal in de tuin plaatsen. Tegen de gevel van het huis, of in het verste hoekje tussen de planten en bloemen. Maar ook gewoon midden in de tuin. Dat kun je natuurlijk helemaal zelf doen, als je dat ziet zitten. Of laat je helpen door bijvoorbeeld Veranda Tilburg GroenRijk !

Geen vergunning
In de meeste gemeenten heb je geen bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Ook het plaatsen is eenstuk gemakkelijker dan een uitbouw, en toch heb je er een fijne leefruimte bij!

Woningwaarde
Zie je op tegen de investering voor een overkapping? Deze hoeft niet duur te zijn, maar vergeet daarnaast het volgende niet: een terrasoverkapping geeft namelijk meer waarde aan je woning. Je tuin én huis worden er mooier door, en je creëert een extra leefruimte. Die investering haal je er dus bij verkoop vaak wel weer uit.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners