1171
Terrasoverkapping of veranda koel houden

Het is zomer, de warmste periode van het jaar, genieten! Hoewel de zomer en de warmte vele voordelen met zich meebrengen is warmte soms ook een punt van kritiek en gezucht. Als je in het bezit bent van een terrasoverkapping of een veranda dan kun je hier misschien over meepraten.

Waar de terrasoverkapping of de veranda in de lente en de herfst – en het grootste gedeelte van de zomer – voor een heerlijk evenwicht zorgen qua temperatuur, willen in de zomer de temperaturen nog wel eens oplopen tot het vervelende aan toe. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips en tricks waarmee je (gedeeltelijk) kunt voorkomen de het té warm wordt onder jouw overkapping.

Hou het koel met een zonwering

Het klinkt misschien cliché, maar een zonwering heet niet voor niets een zonwering. Het fantastische aan een zonwering is dat je op verzoek kunt kiezen voor zon of schaduw, tegenwoordig vaak ook nog geautomatiseerd. Een(aluminium) terrasoverkapping van de betere dealers biedt altijd de optie om de terrasoverkapping uit te bouwen met een boven- of onderliggende zonwering. De staanders en het dak van de terrasoverkapping vormen namelijk de basis van het modulaire systeem dat uit te bouwen valt.Ik hoor je al denken.Klinkt best goed he? Er zit eigenlijk één nadeel aan de zonwering; de prijs. Een zonwering laten monteren op je terrasoverkapping of veranda is namelijk in vele gevallen best wel een dure aangelegenheid.

Het zonnedoek als remedie tegen de zon

Mocht je nou niet in het bezit zijn van een aluminium terrasoverkapping waar een modulair gedeelte qua terrasoverkapping op gemonteerd kan worden, maar bijvoorbeeld een veranda van hout, dan zou het zonnedoek dé oplossing voor jou kunnen zijn. Het zonnedoek is namelijk ideaal als het gaat om het tegenhouden van de zon en werkt tot op zekere hoogte als we het hebben over verkoeling van de veranda. Een zonnedoek is goedkoop in tegenstelling tot een geautomatiseerde zonwering en wordt gemakkelijk met de hand opgehangen. Ideaal als je niet teveel geld wil uitgeven maar toch een oplossing zoekt. Een groot nadeel aan het zonnedoek is dat je deze, wanneer je wel of niet in de zon wil zitten, constant dient te verwisselen.

Ga voor een lamellen overkapping

Mogelijk zit je nog in de oriëntatiefase en ben je van plan om binnenkort een overkapping te laten plaatsen. Het kan tijdens het oriënteren op een terrasoverkapping een idee zijn om rekening te houden met het feit dat het warm kan worden onder de overkapping in de zomer. Wanneer je erg veel last hebt van warmte is een overkapping met een lamellen systeem mogelijk bijpassend. Inhoudelijk gezegd is een lamellensysteem in dit geval een dat geopend en gesloten kan worden. Zo heb je de mogelijkheid om het dak te openen en te sluiten wanneer je dit wil.

Accepteer de warmte

Tot op zekere hoogte valt er wat te doen aan de warmte. Maar als het eenmaal warmer is dan 30 graden Celsius, dan weet je meestal wel hoe laat dat het is. Wanneer dit punt bereikt is dan heb je of een airco nodig, of het wordt gewoon tijd om je bij de warmte neer te leggen. Pak een lekker ijsje en ga lekker rustig een boek lezen in de tuin of onder de terrasoverkapping. We wensen je een fijne zomer!

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners