376
Overkapping kopen en plaatsen: hier moet je op letten

Wil je ongeacht de weersomstandigheden van jouw tuin genieten? Met glazen schuifwanden kun je overdekt in je tuin zitten, waardoor je zelfs bij wind en regen lekker warm en droog kunt blijven. Zo kun je optimaal van jou tuin blijven genieten in elk seizoen!

Waarom een overkapping aanschaffen?

Steeds meer mensen plaatsen een overkapping. Dat is ook niet zo gek: met een stevige en kwalitatieve overkapping kun je altijd droog buiten zitten. Zelfs in hartje winter, al is het dan waarschijnlijk wel fijn om gebruik te maken van een extra warmte element of glazen schuifdeuren. Maar ook in de zomer is een overkapping geen overbodige luxe. Een terrasoverkapping helpt je beschermen tegen de zon en kun je altijd comfortabel in de schaduw zitten.

Een groot bijkomend voordeel is dat de tuinmeubelen het hele jaar droog staan. Zo heb je extra opbergruimte en hoef je niet alles weg te halen als je naar binnen gaat. In de meeste gemeenten heb je geen bouwvergunning nodig voor het plaatsen van een overkapping. Het plaatsen is een stuk gemakkelijker dan een uitbouw, en toch heb je er een fijne leefruimte bij!

Let hier op bij het aanschaffen van een overkapping

Alutera verkoopt twee verschillende modellen overkappingen, waarbij u de keuze hebt tussen classic overkappingen en elite overkappingen. Beide overkappingen zijn standaard met een polycarbonaat dak, maar tevens is elite ook beschikbaar met een glazen dak. Bij Alutera kun je je overkapping ook helemaal naar wens zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit veel verschillende maten, zodat er altijd een overkapping is die bij jouw tuin past. Bij Alutera heb je de keuze uit twee kleuren: Antraciet (RAL 7016) en crème (RAL 9001). Alle overkappingen worden eerst goed opgemeten en daarna voor jou op maat gemaakt.

Overkapping plaatsen

Nadat je een mooie overkapping hebt samengesteld, is het tijd om de overkapping te plaatsen. Je kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, maar bij Alutera heb je ook de optie om de montage door het deskundige team te laten doen. Een buitendienstmedewerker zal een exacte meting uitvoeren zodat de veranda op maat gesneden kan worden. Na het opmeten wordt er een afspraak gemaakt voor het plaatsen van de veranda. Het team van Alutera hebben jarenlange ervaring en doen dit graag voor je.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners