2983
Meer schaduw in de tuin? Kies voor een overkapping

Een overkapping of een veranda is een mooie verrijking van je tuin. Een overkapping wordt gezien als een verlengstuk of uitbouw van de woning. Je kunt het droog buiten zitten en je creëert schaduw boven je terras. Als het deze zomer net zo warm wordt als vorig jaar is een verande fijne plek om te vertoeven. Het bouwen van een overkapping is niet heel moeilijk. Alles wat je hiervoor nodig hebt is goed meetwerk, gereedschap en een paar extra handen die jou kunnen helpen. Voor het bouwen van je veranda kun je geïmpregneerd tuinhout gebruiken, maar ook Douglashout is hier heel erg geschikt voor.

 

Voordelig zelf bouwen
Door je overkapping zelf te bouwen kun je deze helemaal op maat en naar eigen wens maken. Je hebt zo meer grip op de kosten, want je bespaart op het uurloon van een bouw- of klusbedrijf. Ook bespaar je op de materiaalkosten, want dat koop je zelf voordelig in bij een online groothandel zoals Houthandelonline. Het enorme assortiment aan tuinhout en bouwmaterialen biedt voor elke klusproject wat wils. Alles wat je besteld, wordt direct van de importeur naar je verzonden. Hierdoor is er geen tussenhandel waardoor de producten goedkoper kunnen worden geleverd.

Wat heb je nodig?
Voordat je hout- en bouwmaterialen aanschaft, moet je eerst grondig de lengte- en breedtematen bepalen. Meet nauwkeurig, schrijf de maten op en maak een tekening van je bouwproject. Bepaal ook de plaats waar de houten palen komen. Voor de vloer zijn er ook diverse mogelijkheden. Je kunt een vloer laten storten, je bestaande tegelterras gebruiken of een terras van vlonderplanken aanleggen. Douglas palen en geïmpregneerde palen zijn perfect om de dakconstructie te ondersteunen. Start met het bevestigen van de gevelbalk. De volgende stap is het plaatsen van de palen. Het is verstandig om de palen op een betonpoer te plaatsen of ze vast te zetten met snelbeton. De houten balken die op de  de houten liggers en staanders komen te rusten en zo gezamenlijk de dakconstructie vormen, moeten dezelfde dikte hebben. Het is raadzaam om de constructie te verstevigen met schoorbalken die je aan beide zijden van de houten staanders bevestigd. Zo ondersteun je de bovenligger en verfraai je de constructie. Door de overkapping aan een of twee zijden dicht te maken creëer je nog meer beschutting. Dit kan heel goed met potdekselplanken. Deze planken zijn tevens leverbaar in geimpregneerde een naturel-uitvoering of als rabatdelen.

Plat dak of een schuin dak
Het is belangrijk om vooraf te bepalen of je een plat of een schuin dak wilt en naar welke dakbedekking je voorkeur uitgaat. Dat is van groot belang voor de stevigheid van de houten draagconstructie. Er zijn ook diverse lichtgewicht dakbedekkingen te koop die ideaal zijn voor een plat of een schuin dak. Daksingels en dakpanplaten zijn bijvoorbeeld een mooi alternatief voor de stenen dakpan. Houd bij het maken van het dak ook rekening met het afvoeren van regenwater en verwerk dit in je ontwerp.

Schakel hulp in
Als je nog niet veel kluservaring hebt maar wel graag zelf een overkapping wil bouwen, is het verstandig om iemand te vragen die je hierbij kan helpen. Dit geldt ook voor de overige werkzaamheden die te maken hebben met het bouwen van een overkapping. Een paar extra handen zijn gewoon erg welkom. Je kunt jezelf goed voorbereiden door het bekijken van instructiefilmpjes. Kies voor kwalitatief tuinhout. Hiervoor kun je terecht bij Houthandelonline. In onze groothandel vind je een groot aanbod van onder andere verduurzaamd tuinhout, Douglas hout en hardhout. Je bestelt het eenvoudig online. Wij kunnen het tuinhout voor een scherpe prijs aanbieden omdat wij het hout direct vanaf de importeur bij jou thuis afleveren. Wij leveren in heel Nederland, ook op de Waddeneilanden. Wil je meer weten over ons tuinhout of de de verwerking ervan? Onze experts beantwoorden graag al je vragen over het tuinhout en het bouwen van een overkapping .

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners