1973
Haal buiten naar binnen

In Nederland hebben we helaas geen klimaat waarin buiten zitten in ieder seizoen mogelijk is. Sterker nog, zelfs in de zomer is het, door de flinke hoeveelheden neerslag die ook dan kunnen vallen, lang niet altijd een zekerheidje dat je lekker van je tuin kan genieten. Toch zijn er wel manieren te verzinnen waardoor je het hele jaar door het gevoel hebt dat je toch een beetje buiten bent.

 

De meest drastische maatregel: van buiten en binnen één geheel maken

Wil je het hele jaar door het gevoel hebben dat je buiten bent, maar dan wel met de luxe van een dak en ramen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over wind en regen? Dan is een tuinkamer weliswaar een drastische, maar wel meest effectieve maatregel.

Anders dan een uitbouw aan je woning, is een tuinkamer echt een buitenverblijf en vooral onderdeel van de tuin. Een deel van je tuin wordt overkapt en voorzien van ‘muren’, over het algemeen grotendeels van glas. Er wordt meestal tegen de woning aan gebouwd, maar niet zodanig dat er bouwkundige aanpassingen aan het huis nodig zijn. Zo blijft de deur of schuifpui in je huis gewoon behouden, en open je deze om je tuinkamer te betreden. Daardoor voelt het ook echt als een aparte ruimte, alsof je je huis uit loopt en lekker naar buiten gaat. Ideaal voor de net iets te frisse voorjaarsdagen, maar ook om in de herfst nog lekker wat langer van je tuin te kunnen genieten. Zorg je voor een verwarming, dan kun je er zelfs het hele jaar rond lekker in ‘buiten’ zitten.

De juiste accessoires doen ook al veel goeds

Heb je op dit moment geen ruimte of budget om het zo groots aan te pakken? Er zijn nog meer manieren om het hele jaar rond het buitengevoel ook binnen vast te houden. Zorg er ten eerste voor dat je vrij uitzicht hebt op je tuin, laat de gordijnen dus lekker open, en houd je tuin het hele jaar netjes. Met een beetje goed zoeken vind je planten die allemaal in een verschillende periode bloeien of van kleur veranderen. Dat maakt je tuin het hele jaar door fijn om naar te kijken.

Verder kun je natuurlijk een paar mooie, grote planten in je huis plaatsen, die de natuur een beetje naar binnen halen. Het is leuk als de beplanting van buiten een beetje past bij die vanbinnen, dan krijg je wat meer het gevoel dat het een geheel is. Tenslotte kunnen natuurlijke materialen in je interieur en een mooie, grote foto van bijvoorbeeld een bos of een bloem ook ervoor zorgen dat je huis wat meer als ‘buiten’ aanvoelt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners