1211
Een veranda is het kloppende hart van een tuin

De titel maakt een behoorlijke statement, maar een grote groep zal het hier mee eens zijn. Men ziet een veranda als dé plek, om thuis te ontspannen. Een veranda biedt een mogelijkheid om te genieten van de natuur, ongeacht het seizoen. Of het nou ijskoud is of zweterig heet, een veranda zorgt het hele jaar voor ontspanning. Om de kou te weren worden er tegenwoordig infrarood heaters geïnstalleerd, dit zijn warmtebronnen. Een veranda kan ook dienen als verkoeling, door gebruik te maken van specifieke dakbedekkingen. Door de juiste dakbedekking wordt de zon tegengehouden. Echter zijn dit slechts enkele voordelen die een veranda kan bieden, aan het genot van een tuin.

Een veranda stimuleert de gehele sfeer
Een veranda kent meerdere eigenschappen, zo is het functioneel maar ook flexibel. De overkapping creëert een vergroting van de huiskamer. Doordat men veelal gebruik maakt van fijne loungemeubelen, kan er heerlijk gezeten worden onder een veranda. Denk aan leuke etentjes met vrienden en familie. Maak gebruik van een barbecue bij weer, of geen weer, maar ook een gezellige kop koffie met je partner en/of kinderen. Tuinfeestjes zullen niet meer in duigen vallen door wat neerslag of kou. Dit zijn nou eenmaal de mogelijkheden in ons koude kikkerlandje. Zelfs als het begint te miezeren kan men nog uren blijven genieten van de buitenlucht, al helemaal wanneer er heaters gemonteerd zijn. Zo kan men warm en gezellig buiten blijven. Pak wat dekentjes uit de kast en geniet nog wat van het natafelen.

Over de montage van heaters gesproken, veranda’s zijn bijna voor elke tuin geschikt en makkelijk te installeren. Er zijn verschillende constructies, en materialen beschikbaar, denk dus goed na over het einddoel van een veranda. Wanneer het einddoel duidelijk is kan er voor een passende veranda
gekozen worden.

Verschillende materialen zijn toepasbaar
Zoals eerder is gezegd kunnen de veranda’s gebruik maken van diverse materiaal. Zo kan er gedacht worden aan hout, pvc en aluminium. Elk type materiaal brengt weer zijn eigen voordelen mee. Echter komt het voor het grootste deel aan op persoonlijke voorkeur. Toch zijn er in dit artikel enkele specifieke kenmerken van de diverse materialen weergegeven.

Houten veranda
Een voordeel van een houten veranda is dat het makkelijk bewerkbaar is. De constructie kan gemaakt worden voor grote afstanden, daarbij komen ook grote glaspartijen. Voor het oog straalt een houten veranda warmte uit.  De kleur kan gemakkelijk passend gemaakt worden bij de rest van een woning. Daarnaast heeft hout een isolerende werking.

PVC veranda
Een goedkopere optie is het gebruik van PVC. De kunststof prijs ligt veel lager dan de prijs voor hout/aluminium, voor de mensen met een budget is dit dus geen verkeerde keuze. Daarnaast is het materiaal in verschillende kleuren te verkrijgen en vereist minimale onderhoud.

Aluminium veranda
Tot slot de aluminium veranda’s. Bij dit type materiaal kan men rekenen op een lange levensduur. Net als bij PVC, vereist aluminium weinig tot geen onderhoud. Het materiaal is ontzettend sterk en heeft een goede isolerende werking. Vaak kiest men voor deze optie door zijn stoere look.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners