1135
Een houten overkapping bouwen? Ontdek de mogelijkheden

Breng jij graag veel tijd in de tuin door en ben je op zoek naar mogelijkheden om er ook bij lagere temperaturen aangenaam bij te zitten? Het bouwen van een overkapping biedt je een veelzijdige manier om je tuin en de uitstraling daarvan te verrijken. Met een goed doortimmerd plan en het juiste materiaal hoeft het niet moeilijk te zijn om deze klus te klaren. Overkappingen zijn er in vele soorten en maten die één ding in het bijzonder met elkaar gemeen hebben: je kunt hiermee vier seizoenen lang buiten genieten.

 

Bouw een multifunctionele kapschuur

Een kapschuur is een van de mogelijkheden voor een overkapping van hout. De voorzijde van dit bouwwerk is open. Verder bestaat deze overkapping uit één of meerdere zijwanden en een achterwand met daarbovenop een hellend of een plat dak. Met deze structuur kun je alle kanten op. Een kapschuur biedt een prima plek om bijvoorbeeld hout voor de openhaard, fietsen, gereedschap of tuinmeubelen een schone en droge opbergplek te geven. Maar je kunt er ook een riante loungeplek creëren.

Ultiem van het buitenleven genieten onder een veranda

Een andere mogelijkheid is een veranda. Als je een liefhebber bent van het buitenleven en graag buiten kookt, borrelt en tafelt, is deze vorm van een overkapping iets voor jou. Een veranda bouw je vast aan een schuur of aan je woning. Dat kan in oneindig veel soorten en maten, die perfect aansluiten bij de stijl van jouw huis en tuin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verandaterras met een houten buitenvloer. Hiermee creëer je een warme en landelijke uitstraling. Maar ook een meer open veranda met een verandahek behoort tot de mogelijkheden. Zo geniet je onder je overkapping van veel frisse lucht. Wil je juist meer beschut zitten? Bouw dan een veranda waarbij je de zijkanten dicht maakt. Wanneer het kouder wordt of hard gaat regenen, is die aan de voorzijde eventueel af te sluiten met een glazen schuifwand. Ook bij een kapschuur is dit mogelijk.

Stal je auto beschut onder een carport

Ook kun je ervoor kiezen om een carport van hout te maken. Ideaal als je al jaren de wens koestert om je motor of auto droog en beschut te stallen, maar het bouwen van een garage te veel gedoe vindt. Het realiseren van een carport is een leuke klus waar je veel voldoening uit haalt wanneer deze eenmaal staat. Want jouw gekoesterde stalen ros of heilige koe krijgt hier uitstekende bescherming tegen regen, felle zon, hagel en sneeuw

Zelf een overkapping maken

Je kunt zelf een mooi ontwerp maken of een bouwtekening op het internet zoeken. Daarna is het een kwestie van het benodigde hout kopen. Het is aan te raden om je hier van tevoren goed in te verdiepen. Want door te kiezen voor hout dat een stijlvolle match is met je tuin én dat uitblinkt in duurzaamheid, geniet je jarenlang van je houten overkapping. Je vindt de geschikte houtsoorten, lak, olie, beits en bevestigingsmaterialen bij een gespecialiseerde houthandel

.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners