3342
douglas hout
Gepubliceerd: 19-02-2018 Laatste update: 20-02-2018

Oerdegelijke en authentieke materialen zullen het in 2018 gaan maken. De industriële trend die vooral binnenshuis heerst, breidt zich langzamerhand uit naar de tuin. Oud gebakken klinkertjes en ruw houten materialen voor terras en veranda zijn helemaal hip. Dit jaar zet ook het massale gebruik van douglas hout zich voort. Douglas veranda, douglas vlonder maar zeker ook het zweeds rabat gaat we dit jaar veelvuldig terugzien.

Zwart zweeds rabat voor een industriele look
Het zwarte zweedse rabat wordt veel gebruikt voor schuttingen en sluit volledig aan bij de industriële look: het heeft een ruwe, grove uitstraling. Een schutting van zwart rabat kan een mooi verlengstuk zijn van uw interieur. Steeds vaker zien we dat we een tuin willen hebben waarin we écht de natuur ervaren en veel waarde hechten aan comfort. Het moet niet alleen een plek zijn waar we alleen lekker buiten kunnen zijn maar eerder een verlengstuk van de woonkamer. Zwart zweeds rabat kan ‘gedompeld’ of gespoten zijn. Gespoten rabatdelen hebben geen nabehandeling nodig. Gedompelde delen daarentegen wel: één keer nabehandelen is voldoende.

Vergrijsde natural RAW look
Om een natural RAW-look te krijgen, een trend die in 2018 ook door zal zetten, kun je het douglashout onbehandeld laten en het zodoende laten vergrijzen. Veel mensen houden van deze natuurlijke verandering. Een nadeel hieraan is dat het hout minder lang mee gaat. Daarom is het goed om kennis te hebben over de duurzaamheid ervan.

Duurzaamheid van douglas hout
De vraag naar douglas hout blijft de afgelopen jaren stijgen. Waarom? Omdat het een warme uitstraling heeft en een lange levensduur. We zien dat duurzaamheid al een paar jaar een sleutelwoord geworden in de onze maatschappij. We willen graag duurzame producten en zorgen dat we onze bronnen en leefomgeving niet uitputten.

Douglas hout is duurzaam. Door droging wordt het sterker en harder. De duurzaamheidsklasse van hout vertelt iets over de verwachte levensduur van het hout. Douglas valt onder duurzaamheidsklasse 3, evenals de veelgebruikte rode houtsoort meranti, een houtsoort die vaak gebruik wordt voor kozijnen. De duurzaamheid heeft het douglas hout te danken aan de hoeveelheid kernhout dat deze boomsoort bezit. Bij Douglas is de verwachte levensduur tussen de 10-15 jaar. 

Upcoming: red cedar
Red cedar is een houtsoort met sjeu: nog iets luxer, chiquer en duurzamer dan douglas. Maar uiteraard ook iets prijziger. Red cedar kan zowel binnen als buiten worden gebruik. Red cedar, ook wel bekend als Western Red Cedar, is zacht maar erg duurzaam. Red cedar hout is dus zeer geschikt om te gebruiken als gevelbekleding. De houtsoort is goed bestand tegen allerlei weersinvloeden.Is het heel warm of vriest het juist heel hard, dan drogen de verticale of horizontale planken wellicht wat uit maar zullen niet barsten of kromtrekken.

Op de hoogte blijven van de trends in tuinmaterialen?
Voor het grootste aanbod aan douglas en red cedar hout, geeft Houthandelonline u graag advies.  Daarnaast leveren wij ook tuinhout, een ruim assortiment plaatmateriaal en betontriplex. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht. Kijk voor voor informatie even op onze site: www.houthandelonline.nl.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids