2374
Sfeerverlichting in de tuin
Gepubliceerd: 12-05-2021

In het tuinseizoen zit je het liefst tot in de late uurtjes in de buitenlucht. Maar als het pikkedonker is, wordt het tijd om een beetje sfeerverlichting aan te zetten. Dit maakt je tuin knus en gezellig, maar het kan ook functioneel zijn. En dat weet iedereen die ooit met zijn blote voeten op een slak heeft gestaan …

Bij kaarslicht

Lantaarns met kaarsen doen het altijd goed in de tuin. Een flakkerend vuurtje in een buitenhaard is helemaal goed, maar eerlijk is eerlijk, als je voor het gemak gaat, is een serie kaarsen een prima vervanger. Een vuurtje aanmaken is toch even een dingetje. Dineren bij kaarslicht, goede gesprekken of mijmeren over wat komen gaat, kaarsen zijn functionele sfeermakers. Je kunt een groep stompkaarsen op een grote schaal zetten, maar buiten doen windlichten het vaak beter: uit de wind en je hebt er urenlang plezier van.

Kerstverlichting? Multifunctioneel!

Heb je geen stroom op de plek waar je verlichting wilt? Waarom zou je kerstverlichting alleen met kerst gebruiken? Een lichtsnoer functioneert prima het hele jaar door als tuinverlichting. Je kunt de nok van je schuur ermee omlijsten, maar je kunt het ook gewoon op de tafel in het midden neerleggen of in de bloempotten tussen de planten, een beetje zoals je bij de kerstboom zou doen. Dat geeft een bijzonder effect als het donker wordt. En in december wikkel je het snoer gewoon weer om je kerstkrans.

inspiratiebrochures1.png

Langs het meanderende pad

Het tuinpad verlicht je met speciale padverlichting. Dit zijn kleine lampjes die ook in het donker zorgen dat je niet van het pad raakt en dwars door je bloemenperk wandelt. Je kunt kiezen voor subtiele solarverlichting of voor een systeem met elektriciteit. Als je het pad een beetje laat meanderen, kun je met de verlichting een bijzonder schouwspel maken. Daarnaast is het gewoon handig als je ziet waar je loopt.

Nog één hoofdstuk …

Wil je een goed boek lezen in de tuin? Zorg dan ook voor verlichting die je feller kunt zetten. Het is toch een beetje jammer als je moet stoppen met lezen als het schemerig wordt. Wil je niet helemaal in het spotlicht zitten? Kies dan voor een functioneel leeslampje dat je aan je boek klikt. Of je slaat het boek dicht en gaat er in gedachten mee verder …

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids