283
Tuintrends 2024: De 3 trends die je niet mag missen
Fotocredits: Hampton, Yvonne Matthews - Viva la Vida
Gepubliceerd: 18-01-2024

Het is weer zover! Tuinbranche Nederland onthult met trots de drie spetterende tuintrends voor 2024. Bereid je voor op een reis langs Viva la Vida, Gentle Paradox en Meaningful Earth. Elk van deze trends biedt een unieke kijk op hoe je tuin niet alleen een plek van ontspanning kan zijn, maar ook een duurzame, levendige haven voor mens en natuur. 

Viva la Vida: Een tuinfeest van kleur en passie

Beleef het leven op zijn best met de 'Viva La Vida' trend. Deze trend brengt een explosie van vreugde in je tuin met een kleurenpalet dat direct doet denken aan zonnige oorden. Denk aan tinten van roze, rood, oranje en geel, die samen een subtropische sfeer creëren. Houten tuinmeubels of die van gevlochten riet, gecombineerd met kleurrijke kussens, toveren je tuin om tot een perfecte vakantiebestemming, vlak bij huis. Stel je voor: een gezellig etentje met vrienden onder een hemel van fladderende vlinders en zoemende bijen. Dit is Viva la Vida ten voeten uit!

Gentle Paradox: Een harmonie van contrasten

tuintrend-gentle-paradox.png

snoeiguide-banner-2024.png

De 'Gentle Paradox' trend laat zien hoe tegenstellingen elkaar kunnen versterken. Harde materialen in rustige pastelkleuren brengen een zachte toets in je tuin. Vormen die doen denken aan kiezels en stenen, zoals in waterornamenten, brengen een unieke dynamiek. De beplanting speelt ook een rol in dit contrast: robuuste planten naast sierlijke, wuivende grassen en zomerbloeiers in zachte kleuren creëren een dromerige sfeer. Deze trend nodigt uit om te ontspannen en je zorgen even te vergeten.

Meaningful Earth: Terug naar de natuur

tuintrend-meaningful-earth.png

'Meaningful Earth' draait om de wilde, natuurlijke schoonheid van de aarde. Deze trend legt de nadruk op het aardse, het robuuste en het rustieke. Met bruintinten in de hoofdrol, geeft deze stijl je tuin een stoere, ongetemde uitstraling. Denk aan grindpaden met houten bielzen en grote, ruwe rotsblokken. De plantenborders lijken spontaan ontstaan en worden aangevuld met siergrassen. Cortenstalen plantenbakken en een ronde vuurschaal, omgetoverd tot minivijver, maken de sfeer compleet.

Het Groen Klimaatplein: Inspiratie voor een klimaatbestendige tuin
In 2024 staat klimaatbestendigheid centraal in de tuin. Het Groen Klimaatplein, een initiatief van Tuinbranche Nederland in samenwerking met lokale overheden, biedt hiervoor de nodige inspiratie. Je vindt het plein in zo'n 60 tuincentra door heel Nederland. Hier ontdek je alles over groene daken, watermanagement, minder bestrating en het bevorderen van biodiversiteit. Voor meer informatie en een lijst met deelnemende tuincentra, bezoek www.groenklimaatplein.nl. Maak van je tuin een groene oase en draag bij aan een duurzamere wereld!

 

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids