2551
Tuintrends 2022: HALLO EIGEN TUIN!
Gepubliceerd: 01-03-2022

Keurig aangeharkte voortuintjes en symmetrische terrassen – onze tuinen netjes en op orde houden zit in ons Hollandse DNA verweven. Of hebben we het onszelf zo aangeleerd? We moeten er in elk geval aan wennen om los te komen van vaste patronen. Het is tijd om onze tuin weer in te richten op een manier die bij onszelf past. Daarom moedigt Intratuin iedereen aan om dit voorjaar eens lekker buiten de lijntjes te kleuren! In het trendrapport van 2022 laat de groenkenner zien wat dé tuintrends van dit voorjaar zijn en hoe jij deze stijlen in de eigen tuin kunt toepassen.

Ga jij voor stoer en harmonieus, onbewerkt en rustgevend of toch kleurrijk en ontspannen? Eén ding is zeker: er is ruimte voor groen en biodiversiteit,veel natuurlijke en duurzame materialen, een eindeloos kleurenpalet én zorgeloos genieten.Lees je mee?

#1 MODERN, GROEN ÉN INDUSTRIEEL | Fresh reset

Intratuin_Tuinmeubel_22_dag_3_144277_LR_kopiëren.jpg

Een nieuw (tuin)seizoen betekent een nieuwe, frisse start.Hierbij horen uiteraardfrisse en natuurlijke kleuren in een stoer, maar toch strak geheel – precies waar de fresh reset trend voor staat.Naast frisse kleuren isduurzaamheid bij deze trend key. Dat betekent meer in harmonie met de natuur leven en de biodiversiteit hierin ruimte geven. De inrichting van je tuin? Helder, bewust en ecologisch.Met andere woorden: meer groen, meer insecten, meer vogels en meer kleine zoogdieren. Hallo biodiversiteit!Ook in het materiaalgebruik bij de fresh reset trend speelt aandacht voor de natuur een grote rol. Kies daarom bij het inrichten van de tuin voor natuurlijke en duurzame materialen, zoals hout en bamboe.

Hoe ziet zo’n fresh reset tuin eruit? Denk aan een opgeruimde en overzichtelijke tuin – zonder dat dit geknutseld lijkt. Geef bij de groen-inrichting van je tuin ruimte aan biodiversiteit door te kiezen voor grote, witte bloeiers. Kies daarnaast voor andere witte, gele en blauwebeplantingof planten en grassen met zachte naturel kleuren. Qua aankleding kun je contrast aanbrengen door warme houtkleuren aan te vullen met een dosis (frisse!) kleur. De materialen zijn natuurlijk, praktisch en duurzaam – denk aan hout en gerecyclede kunststoffen. Zo vormt zich een stoer en strakgeheel en is jouw tuin helemaal ready voor een frisse start!

#2 UNPOLISHED NATURE & RETRO | Één met de natuur

Intratuin_Tuinmeubel_22_dag_4_144820_LR_kopiëren.jpg

De wereld verandert in een razendsnel tempo. Wellicht ga je in deze sneltreinvaart mee, maarsoms wil je ook gewoon even stilstaan. Of sterker nog: je verlangt terug naar een harmonieuze en rustgevende plek. Klinkt dat je als muziek in de oren, dan is de unpolished nature trend jouw trend voor dit voorjaar. Hierbij wordt jouw tuin een oase van rust, waar alles ongepolijst en puur natuur is. De trend heeft een vleugje nostalgie en is gericht op de totale relaxstand! Hier is oprechte aandacht voor al het unieke in de natuur – elk blad, elke steen, elke bloem is anders. Zo veel uniciteit - gewoon in de eigen tuin.

In de unpolished nature tuin hebben speciale plantsoorten de hoofdrol: van bijzondere groenten voor moestuinen, fruitleibomen, unieke cultivars van bekende, bloeiende planten tot ongewone planten zoals tuinorchideeën. Naast veel begroeiing zien we vooral meubels en accessoires die de natuur reflecteren. Denk aan gevlochten materialen, warme, aardse en natuurlijke kleuren, gecombineerd met zachte pasteltinten en verfijnde vormen.Als aanvulling gebruik je goud, agaatrood, amethist-lila en barnsteen-geel als accentkleuren – geïnspireerd op natuurstenen. Kortom: alle ingrediënten voor een ongepolijste tuin met een gouden randje!

#3 SPRING BLISS | Elke dag vakantie!

Intratuin_tuinmeubel_22_dag_1_262_LR_kopiëren.jpg

De afgelopen jaren waren anders dan anders. Vaker dan ooit waren we op onszelf aangewezen. Daarom speelt de laatste tuintrend in op onze behoefte aan verbinding met elkaar én de natuur. Want: na alle stress is het de hoogte tijd voor zorgeloos genieten. En wat is daarvoor de ideale plek? Juist, de tuin! De spring blisstuin voelt aan alsof het elke dag vakantie is. Een vrolijke en kleurrijke tuin waar je steeds opnieuw onbezorgdkunt ontspannen. Echt, de placetobe.

Bij deze trend zien we veel bonte kleuren en vrolijke prints. Houd je van een gezellige, kleurrijke tuin, dan zit je in deze trend helemaal goed. Bij spring bliss zien we zeker geen aangeharkte tuin. Buiten de lijntjes, lekker ongedwongen en spontaan, remember? Binnen deze trend passen rotan tuinmeubelen, grote tuinmeubelen om uitgebreid op te relaxen, vrolijke parasols en kleurrijke kussens die het geheel afmaken. Voor de finishing touchzet je de borders vol met bonte bloemen, die je kunt plukken en in huis een plekje kunt geven. Zo zet je dat onbezorgde vakantiegevoel ook binnenshuis voort!


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids