Het tuinseizoen is losgebarsten. Planten, snoeien, wieden, bemesten, water geven, het terras en balkon inrichten… je kunt buiten fijn aan de slag. Laat je bij het zoeken naar ideeën voor de inrichting eens inspireren door de tuintrends van 2015: ‘Unexpected Wild’, ‘Eco Luxe’ en ‘The Happy Life’. Een beetje wild en natuurlijk, rustig en luxueus of vrolijk en kleurrijk. Welke stijl past het best bij jou? 

 

The Happy Life
Het leven is een groot feest en dat mag met elkaar ook in de tuin gevierd worden. Zachte en felle tinten worden naar hartenlust met elkaar gecombineerd. Verschillende planten en bloemen vormen een bonte mix. In deze tuin mogen de bloemen worden geplukt en dat geldt natuurlijk ook voor smikkelplanten als aardbeien en bessen. De gebruikte materialen zijn heel divers en vooral praktisch van aard. Gladde kleurrijke materialen zie je op een verrassende en speelse manier terug. De planten staan bijvoorbeeld in vierkante plantenbakken van (gerecycled) kunststof of draadmanden van metaal. Planten die goed passen binnen de trend ‘The Happy Life’ zijn: Mandevilla, Fuchsia, Petunia, roos, zonnebloem, aardbei, rode bes en ander kleinfruit.

Achtergrond
Er komt weer langzaam een positieve sfeer in onze samenleving. We staan daardoor meer open voor vernieuwingen en leggen het accent op fellere kleuren. Ook zoeken we onderscheidende producten waar we echt blij van worden. Bij dit positieve gevoel hoort dat we meer openstaan voor samenwerking want dan kunnen we elkaar versterken. Participeren, met z’n allen de schouders eronder zetten en het samen beter maken voor mens en natuur, zijn de voornemens die passen bij deze tijd. Deze ontwikkeling in onze samenleving vertaald zich in drie belangrijke trends: ‘Unexpected Wild’, ‘Eco Luxe’ en ‘The Happy Life’.

Ook leuk om te lezen