1221
tuintrends
Gepubliceerd: 01-01-2012 Laatste update: 25-04-2017

Voor 2010 zijn drie stromingen in tuinenland het meest prominent. Die zijn door vooraanstaande tuinarchitecten uitgewerkt tot inspirerende modeltuinen die u in De Tuinen van Appeltern (zie www.appeltern.nl) kunt bezoeken en beleven. Tuinen die de tijdgeest van nu perfect weerspiegelen, ze zullen u zeker raken. Welke het meest bij u past, hangt af van het type mens/tuinier dat u bent. In deze tuinen ontdekt u dus ook een beetje uzelf.

Tuintrend elegantie en romantiek!
Deze chique-charmante stijltuin beleeft zijn ultieme hoogtepunt als de geweldig geurende rozen er bloeien (van juni tot oktober). Maar ook de rest van het jaar is het er heerlijk relaxed toeven. Ook dan is deze tuin vooral een weelderig, klassiek romantisch, zelfs een tikkeltje nostalgisch, maar toch verrassend eigentijds decor voor wie er vanuit de verrukkelijke veranda naar kijkt. Ook in de veranda overheerst een verfijnde vrouwelijke toets, met sierlijke smeedijzeren meubels, zachte kleuren, frivole franje en klassieke dessins. Maar met enkele felle accenten die het zoet verfrissen en u verrassen. Deze tuin met zijn strakke buxushaagjes, rozenboog, klassiek geschoren coniferen en kuipplanten, fontein en filigreinmotieven laat zeer eigentijds het heerlijke leven op de buitens van vroeger herleven.

Opvallende sfeermakers in deze tuin:
- Klimroos American Pillar (grote trossen karmijnroze bloemen met wit hart en gouden meeldraden in juni-juli).

- Struikroos Apricot Queen Elizabeth (grote, zacht abrikooskleurige bloemen van juni tot oktober).

- Clematis Multi Blue (massas 10 cm grote, gevulde, violetblauwe bloemen in mei).

Tuintrend vrijheid en blijheid!
U wilt een lekker nonchalante leeftuin met veel verrassende, ambachtelijke details en accessoires? Dan is dit de tuin voor u. Een boomhut voor de kinderen heeft een prominente plaats. Eronder is een overdekt terras gerealiseerd. Hier kun je tot s avonds laat en in weer en wind beschut zitten genieten/praten/eten. Het is een duurzame tuin waarin alle ruimte is voor zelfbedachte, creatief hergebruikte materialen, vrolijke dessins, heldere kleuren. Vintage details gecombineerd met hedendaagse items en heel veel bloemen. Doe het maar! Er is volop ruimte om te spelen, te leven, je ongedwongen vrij te voelen en ontspannen bezig te zijn met wat u maar wilt (een moes/kruidentuintje, plukbloemen, lekker eten enz.). Het leven is goed!

Heerlijk in deze tuin:
- Knotwilg en els (Alnus glutinosa)

- Een zee aan feestelijk bonte bloemen (rode Monarda Squaw, blauwe Campanula lactiflora, geel zonnekruid, vrolijke kuipplanten in manden).

- Een royaal speelgrasveld.

- Smulaardbeien en bessenstruiken.

- Geurende keukenkruiden om ook van te snoepen.

Tuintrend 3 design, natuurbewust!
Hier staat design voorop, met de natuur als inspiratiebron. Natuurlijke materialen (hout, glas, keramiek) en strakke vormen bepalen de sfeer. Ook kunststoffen passen hier perfect. Hoofdindruk: een lichte, rustgevende, overzichtelijke, open ruimte met natuurlijke kleuren. Wit en groen overheersen, maar er zijn accenten in o.a. geel en bruinoranje. De hele tuin (inclusief de glazen serre) speelt een spel met licht en lucht, open- en beslotenheid en eenvoudige vormen in een strakke, natuurlijke omlijsting met hagen, bamboe en groenblijvende klimplanten. Direct aanraakbare natuur, maar ook verrassende, stijlvolle high-tech-elementen. Privacy volop, maar helemaal van deze tijd. Dus ook een roeiapparaat om na het werk even op te trainen (en er een fontein mee in werking te stellen!).

Planten die hier passen:
- Bamboe (Phyllostachys aurea), tot 4 m hoog, groen blad, verdikte knopen in de goudgele stengels.

- Witte bloemen: Iris sibirica Butter and Sugar (witte bloemen).

- Accentkleur: purperklokje (Heuchera Caramel): prachtig caramelbruin blad, fijne witte bloempjes in juni-juli.

- Elegante siergrassen (lampenpoetsersgras (Pennisetum), Miscanthus, Calamagrostis, Carex).

- Strak geschoren, groenblijvende hagen: Taxus, Portugese laurierkers (Prunus lusitanica).

- Dichte bodembedekkers: Pachysandra, elfenbloem (Epimedium).


Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids