1340
Tuinploanten trends
Gepubliceerd: 18-10-2012 Laatste update: 04-05-2021

Van vrolijke margrieten tot zoet geurende kamperfoelie De tuintrends zijn groener dan ooit. Dat maakt de tuin een heerlijke plek om te zijn; alsof je midden in de natuur woont. Voor de drie trendtuinen Stralend, Gebiologeerd en Oorspronkelijk zijn verschillende planten geselecteerd. Ter inspiratie!

Stralend: vrolijk en vrij
Door het vrolijke kleurgebruik veel wit en geel lijkt het alsof de zon altijd schijnt in de trendtuin Stralend. De ultieme plant voor deze tuin is de margriet (Leucanthemum maximum), maar ook andere geel bloeiende planten dragen bij aan een zonnige sfeer. Denk aan de citroengele Trollius en Helianthus microcephalus. Enkele roze en oranje bloeiende planten zorgen voor een fris accent. Vrijheid en creativiteit zijn belangrijk in deze tuin. Dat zie je terug in de borders. Daarin groeien bloeiende planten, geurende kruiden en sierlijke groente vrolijk door elkaar heen. En wie zegt dat er rozen langs de rozenboog moeten groeien? Een klimplant om van te snoepen, zoals een braam of druif (bijvoorbeeld Vitis Chasselas Rosé), is veel leuker!

Plantenselectie Stralend:

Catalpa bignonioides Aurea

snoeiguide-banner-2024.png

Fragaria Pink Panda

Helianthus microcephalus Lemon Queen

Leucanthemum maximum

Trollius Lemon Queen

Vitis Chasselas Rosé

Gebiologeerd: verrassend groen
De trendtuin Gebiologeerd is een groene oase die opgaat in de natuurlijke omgeving. Planten spelen er een belangrijke rol, niet alleen in de borders, maar ook in de vorm van groene daken en wanden. De beplanting is minimalistisch. Ritme en herhaling zorgen voor een strak en harmonieus beeld. Planten met bijzondere bladdessins en structuren versterken het exclusieve karakter van de tuin. Voorbeelden hiervan zijn Pieris Flaming Silver en Heuchera micrantha Plum Pudding. Enkele oranje bloeiende planten, zoals de Kniphofia, zorgen voor een verrassend contrast.

Plantenselectie Gebiologeerd:

Hebe salicifolia

Heuchera micrantha Plum Pudding

Hippuris vulgaris

Kniphofia

Persicaria filiformis

Pieris Flaming Silver

Oorspronkelijk: robuust en authentiek
De trendtuin Oorspronkelijk doet in alles denken aan een verwilderd boerenerf dat zich midden in de robuuste natuur bevindt. Authentieke boerenbloemen passen hier goed, zoals de hortensia (Hydrangea macrophylla) en de zoet geurende kamperfoelie (Lonicera periclymenum Belgica). Een paar fruitbomen maken het boerengevoel compleet. De liefhebber zet er ook nog een paar buxushaagjes bij, maar het hoeft allemaal niet perfect te zijn. De planten in deze tuin groeien als in het wild. Opvallend is de keuze voor bloeiende planten met sprekende kleuren, zoals de Fuchsia, waardoor de tuin een frisse uitstraling heeft.

Plantenselectie Oorspronkelijk:

Ajuga reptans Catlins Giant

Dicentra formosa Alba

Fuchsia magellanica var. Gracilis

Hydrangea macrophylla

Lonicera periclymenum Belgica

Malus domestica


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids