1531
Karwei tuintrends 2022; Natuurlijk & Duurzaam
Gepubliceerd: 02-06-2022

De natuur maakt je vrolijk, geeft je rust en laat je energie stromen. Dat doet de natuurlijke tuinsmaak ook! Deze weelderige tuinstijl maakt van jouw tuin dé plek waar je altijd wilt zijn. En maak ook meteen ruimte voor verduurzamingen.

We zijn steeds meer bezig met het verduurzamen van ons huis, maar hoe duurzaam is jouw tuin? In de duurzame tuin wordt aandacht besteed aan producten, die goed zijn voor het milieu, de beestjes en je portemonnee. Combineer elementen uit de natuur, zoals bamboe, steen en groene planten met duurzame producten en materialen en jouw perfecte tuin is een feit. Buitengewoon genieten!

Tuin om op te bouwen

Misschien ga jij het liefste meteen op zoek naar de perfecte loungeset of een tof buitenvloerkleed, maar neem ook eens de basis onder de loep. De echte kracht achter de natuurlijke tuinsmaak is een tuinbasis met veel grote groene planten of struiken en schuttingen van natuurlijke materialen, zoals onbewerkt hout, bamboe of wilgentakken. En kijk ook eens naar grind op de paden of langs de borders, en een bestraat of betegeld terras. Maar natuurlijk!

Een (h)eerlijke basis

Kan het jou nog wel iets duurzamer? Steeds vaker worden tuinmeubelen en vlonders gemaakt van eerlijke materialen, zoals hout met het FSC-keurmerk. En wie wil er nou geen duurzame schutting of een afscheiding van wilgentakken in de tuin? Voor paden en borders is ecolat echt een ecologische oplossing, want dit bestaat uit 100% gerecycled kunststofafval. En grind en split mogen ook zeker niet ontbreken, want grind verbetert de afwatering in de tuin, de straat en zelfs je wijk!

Lekker loungen

Nadat de tuinbasis aanwezig is komt het leukste onderdeel, namelijk het aankleden van jouw buitenruimte met tuinmeubelen. Houten loungesets, tuinbanken, tafels of tuinstoelen zijn een must in de natuurlijke tuinsmaak, en mogen niet ontbreken. Of kies voor één van onze tuinmeubelen gemaakt van wicker – een duurzaam kunststof – wat goed tegen warmte, vorst en zonlicht kan. Deze wicker tuinmeubels gaan jaren mee!

Weelderig wonen

Maak van de zithoek in de tuin of op je dakterras één geheel en voeg er een tof buitenvloerkleed aan toe. Deze natuurlijke tuinstijl is weelderig, en daardoor past veel bij deze tuinsmaak. Met de kleinste aanvullingen zoals een buitenkleed, maar ook vlondertegels, bamboe schuttingen of lantaarns van bamboe creëer je al snel deze naturel style buiten. Gooi de deuren open en maak van jouw buiten een natuurlijke buitenkamer.

Duurzame details

Waarom zou je water uit de kraan gebruiken voor het bewateren van je tuin, als het gratis uit de lucht komt vallen. Heb je nog geen regenton? Dan is het nu de hoogste tijd, want een regenton mag niet meer ontbreken in je duurzame tuin. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en materialen. Ook jouw waterton zit ertussen. En over gratis gesproken: kijk ook eens naar solar-verlichting dat werkt op zonne-energie. Dat is pas echt groen!

Lekker hangen

Een oase van relaxen en chillen. Wieg jezelf na het harde werken tot volledige rust in een hangmat*, want niets is lekkerder dan ontspannen in een hangmat. Geniet van het helemaal niks doen en moeten, en zorgt ervoor dat je volop zen bent in je eigen tuin.

 

 


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids