359
Intratuin tuintrends 2024; Pura Vida
Gepubliceerd: 07-02-2024

De lente en zomer zijn de ideale seizoenen om ons buitenleven te omarmen en te genieten van elke zonnestraal. Met de Pura Vida trend brengen we de warmte en het ongedwongen gevoel van de Middellandse Zee naar onze eigen tuin of balkon. Deze trend is een uitnodiging om het leven te vieren met een kleurrijke mix van decoratieve elementen die je doen denken aan een zonovergoten vakantie in Zuid-Europa. Kleurrijke bloemen en mediterrane decoraties zorgen voor een ontspannen sfeer waarin je elke dag het vakantiegevoel ervaart, gewoon bij je thuis.

De Pura Vida trend is een liefdesbrief aan het mediterrane leven, vol met kleuren die je humeur onmiddellijk verbeteren. Roze, rood, fuchsia, oranje en fel mintgroen vormen de uitbundige basis van deze stijl, terwijl neutrale tinten zoals grijs-roze, marsala bruin en zwart voor warmte en gezelligheid zorgen.

Kleur en natuur in harmonie

Kleur speelt een essentiële rol in het creëren van de Pura Vida vibe. Het voegt een vrolijk en zonnig karakter toe aan je tuin, waardoor het de perfecte plek wordt om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Deze planten zijn onmisbaar voor een echte Pura Vida tuin:

  • Brugmansia: Bekend als Engelentrompet, trekt deze plant met haar grote, zoetgeurende bloemen zowel bewonderende blikken als insecten aan.
  • Zomerbloeiers: Zorg voor een continu kleurenspel op je terras met zomerbloeiers en stimuleer nieuwe bloei door uitgebloeide bloemen te verwijderen.
  • Polygala: De vleugeltjesbloem toont al vroeg in het seizoen zijn paarse pracht en is perfect voor potten op zonnige plekken.
  • Lantana: Een favoriet onder vlinders en bijen, deze plant verandert van kleur naarmate hij rijpt, passend bij het kleurrijke thema van Pura Vida.
  • Chamaerops: De Europese Dwergpalm is de ultieme plant om een mediterrane sfeer te creëren, ideaal voor in kleurrijke potten op het terras.

Essentials voor een pura vida paradijs

Om de mediterrane flair in je tuin te brengen, kies je voor items die kleur en vrolijkheid uitstralen. Denk aan kussens met levendige patronen, kleurrijke bloempotten, speelse lampionnen en een opvallende roze parasol. Een zwarte ligstoel of tuinbank voegt een stijlvol contrast toe en maakt het geheel compleet.

pura-vida-intratuin-groentrends-2024.png

Praktische tips en weetjes

  • Kleurrijk servies: Maak je buitenmaaltijden extra speciaal met servies in de kleuren van de Pura Vida trend. Het draagt bij aan de feestelijke sfeer.
  • Verlichting: Sfeerverlichting zoals lampionnen of solarlampjes verlengen de avonden en creëren een gezellige ambiance.
  • Plantenverzorging: Zorg ervoor dat je de planten genoeg water geeft, vooral tijdens warme dagen. Een goede drainage is essentieel om wortelrot te voorkomen.
  • Decoratieve schaduwplekken: Een kleurrijke parasol of een stijlvolle pergola biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar dient ook als een sfeervol decoratief element.

Laat Pura Vida je inspireren om een ontspannen en kleurrijke buitenruimte te creëren waarin je kunt genieten van het goede leven. Met deze tips en ideeën verander je je tuin of balkon in een mediterraan paradijs dat uitnodigt om te ontspannen, te genieten en samen te zijn. Het leven is een feest, vier het met Pura Vida in je eigen achtertuin.

Beeld: Intratuin Bart Brusee


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids