931
De tuintrends voor 2021

Moet er nog het een en ander gebeuren aan jouw tuin voor de komende zomer? Als je wat inspiratie zoekt, hebben we hieronder de trends voor 2021 op een rijtje gezet.

1. De ‘wilde’ tuin

Planten en struiken keurig op een rijtje en ieder blaadje en takje opruimen? Nee, in 2021 mag het wat ruiger. Laat de natuur gewoon het werk zelf een beetje doen. Uiteraard hou jij de regie en bepaal jij wat er groeien en bloeien mag. Maar wist je dat vogels en andere dieren niet houden van een te opgeruimde tuin? Maak het weer spannend in de tuin en geniet van een omgeving die echt natuurlijk en groen is. Houten tuinmeubelen maken een wilde tuin helemaal af. Op het net vind je overal tips om ook jouw tuin tot een avontuur te maken.

overkapping-002.jpg

2. De overkapping

Genieten van je tuin kan veel langer als je kiest voor een overkapping. Daarmee creëer je een ruimte die ook beschikbaar is als het weer een beetje tegenzit. Kan je het voorstellen? Op het warmste moment van de dag vind jij beschutting zoeken onder je afdak, maar dat geldt ook tijdens een verfrissende regenbui. Met de juiste tuinmeubelen kan je van jouw terras een chique eetgelegenheid maken. Kies voor dining stoelen, zodat de maaltijd ‘s avonds ook comfortabel blijft als het langer duurt. Een ander voordeel van een afdak is dat je meer keuzes hebt bij het uitzoeken van tuinmeubelen. Je hoeft ze immers niet te verplaatsen bij ieder regenbuitje. Tip: schaf ook hoezen of een plaid aan voor je meubilair buiten. Het kost relatief weinig en je spullen gaan veel langer mee.

3. De relax tuin

Het is nu eenmaal een stressvolle samenleving waarvoor we hebben gekozen. Dan is het ideaal om je af en toe helemaal terug te kunnen trekken in je tuin. Als je het geluk hebt om een tuin op een rustige plaats te hebben, zit je al goed. Met een comfortabele loungeset op de juiste plaats kan je dan een oase van rust vinden. Is je tuin op een wat minder gunstige plaats gelegen, dan zal je meer moeite moeten doen. Maar de natuur kan je daarbij ook een handje helpen. Kies bijvoorbeeld voor een dichte heg of begroeide schutting. Planten kunnen zeer geluiddempend zijn als je voor de juiste exemplaren kiest. Ook hier geldt dat je de plaats voor je comfortabele zitplaats eerst goed moet uitkienen. Daarna is het genieten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners