IKEA lanceert nieuwe zomercollecties waarmee je optimaal kan genieten van het buitenleven en de natuur. Creëer een sfeervolle tuin met lampionnen en lichtsnoeren in alle kleuren en formaten. Lees een boek in een comfortabele ligstoel op het strand. Of neem je eigen jeu de boules set mee naar het park. Maar je kan juist ook de natuur naar binnen halen met handgemaakte bloempotten en manden. 

We kunnen niet wachten – relaxen in de zon op een gave tuinstoel, in de schemering een gezellig windlicht aansteken voor een diner in de tuin, een boek lezen op heerlijk zachte kussens… We zitten zo graag in de tuin, helemaal als hij mooi is ingericht. Een trend die zich uitstekend leent voor een gezellige, kleurrijke tuin? De bohemian woonstijl. Dat snapt het fijne online warenhuis Wehkamp ook: daarom zetten we de mooiste bohemian tuintrends van deze webshop voor je op een rijtje. Zet die tuindeuren maar open!

Tuinbranche Nederland presenteert de drie tuintrends van 2020:Inner Retreat, Blended Culturesen Street Savage. De trends zijn vertaald naar drie voorbeeldtuinen die laten zien dat duurzaamheid, biodiversiteit en watervriendelijkheid ook eigentijds vormgegeven kunnen worden. Overtollig regenwater loopt snel weg (geen plasvorming), er is volop ruimte voor groen (ook fijn voor vlinders, vogels en insecten) en materialen worden hergebruikt. De trendtuinen dienen ter inspiratiemet als doeleen groene en gezonde woonomgevingvoor mens en dier.

De Groenbranche Trends voor 2019 zijn bekend. Tuinbranche Nederland, iBulb en Bloemenbureau Holland werkten hiervoor samen met trendwatcher Aafje Nijman. Gezamenlijk stelden zij voor komend jaar drie stijltrends voor de sierteeltsector vast.

De tuin krijgt de comfortabele uitstraling van dit thema door het gebruik van de juiste planten en struiken met een extreem zachte uitstraling. Denk hierbij aan mos, vol bloeiende struiken, pluizige grassen en planten met zachtharig blad. De tuin geeft je het gevoel alsof je door een enorm zacht kussen wordt opgevangen.

Voor de tuin staat de futuristische uitstraling centraal. Hightech en natuur wisselen elkaar af. Smart gardens doen hun intrede. Veel technische oplossingen die ons leven makkelijker maken en in het interieur vanzelfsprekend beginnen te worden, vinden hun weg naar de tuin. Om de beleving van de smart technologie ook visueel door te trekken worden transparante en semi-transparante materialen gebruikt, waardoor een vervreemdend soort diepte-effect ontstaat.

In de tuin is hetzelfde visuele contrast terug te vinden als in het interieur. Aan de ene kant is er een heldere, opgeruimde tuin, overzichtelijk ingedeeld en voorzien van producten met eenvoudige geometrische vormgeving. Aan de andere kant speelt ook hier het hergebruik van materialen een rol waardoor producten er juist rommelig en onregelmatig uitzien. Vanwege de gerecyclede materialen is de kleur zwart belangrijk. Opvallend zijn de grote hoeveelheden materialen die vanuit een duurzaamheidsgedachte op de markt komen, zoals tegels van beton met schelpen als decoratief element.

Met welke meubelen maak jij de tuin dit jaar summer ready? We vertellen je alles over de materialen, kleuren en modellen die wij hebben gespot voor de zomer van 2018!

Kweken en eten deden we al graag in de buitenlucht, maar ook ons interieur verplaatsen we het liefst naar de tuin: het buitenleven stond nog nooit zo centraal. Ga jij voor een tropische, industriële of moderne stijl?

tuintrends-2018-de-rustgevende-tropische-tuin-01.jpg

De rustgevende, tropische tuin
In deze tuin waan je je in een exotisch oord, waardoor je direct tot rust komt. Pak uit met mooie planten en combineer dit met natuurlijke materialen, zoals rotan en hout. Heb je een klein balkon? Geen probleem: hang bloempotten aan de muur en creëer een tafel met de BalkonBar. Bekijk de producten bij deze trend.

tuintrends-2018-de-stoere-industriele-tuin-02.jpg

De stoere, industriële tuin
Dit seizoen krijgt de tuin een rauw randje: cortenstalen items, bakstenen muren en teakhouten meubels staan hierbij centraal. Deze industriële, authentieke materialen in combinatie met weelderig groeiende planten geven je het ultieme buitengevoel. Een roestige tuinhaard of vuurschaal maakt het plaatje compleet! Bekijk de producten bij deze trend. 

tuintrends-2018-de-moderne-kooktuin-01.jpgDe moderne kooktuin
De tuin verandert langzaam in een compleet ingerichte eetkamer: moderne tuinmeubels en uitgebreide buitenkeukens doen niet onder aan hun soortgenoten binnen. Verbouw buiten verse kruiden en je hebt dé ingrediënten om in de tuin culinaire hoogstandjes te bereiden. Lang leve het buitenleven! Bekijk de producten bij deze trend.