2063
Wees voorbereid en laat je zomer niet verpesten!
Gepubliceerd: 11-05-2020 Laatste update: 04-09-2020

Zodra de eerste zonnestralen naar binnen vallen, weet je dat het tijd is om je huis zomerproof te maken. Zowel het interieur als de tuin moeten gereed worden gemaakt voor de warme dagen. Misschien verlang je naar een loungeruimte in je tuin of ben je wellicht wel van plan een gehele serre aan te bouwen. Maar wat als ongedierte ineens om de hoek komt kijken? 

 

Gevolgen ongedierte in huis of tuin

inspiratiebrochures1.png

Plaagdieren kunnen een heleboel schade aanrichten. Zo kunnen mieren je hele terras ondermijnen, waardoor je continu overal zand hebt liggen en sierstenen of tegels verzakken. Ze kunnen ook in grote aantallen naar binnen marcheren, op naar je keuken waar allerlei eetbare zaken te vinden zijn. Ook kan het zo zijn, dat wespen de spouw van jouw buitenmuur een geschikt plekje vinden om hun wespennest in te bouwen, waardoor het onmogelijk wordt om nog rustig in de tuin te kunnen lopen en al helemáál niet in de buurt van het nest aan de zijkant van het huis. Ongedierte kan er binnen een mum van tijd voor zorgen dat dromen over een fantastische zomer nachtmerries worden. 

Voorkom problemen

Volgens Jerry Egter van OBI Property Care is het bestrijden van ongedierte een samenwerking tussen klant en bestrijder: “Als mijn klanten niets schoonmaken of afdichten, dan kunnen ze niet verwachten dat met bestrijding alles opgelost kan worden.” Hieronder staat een aantal maatregelen die je kunt treffen om de kans op insecten, knaagdieren en mieren te verkleinen:

  • Zorg dat je je huis en/of tuin schoonhoudt. Donkere, stoffige hoekjes zijn ideale plekken voor ongedierte als ratten en muizen om zich te nestelen. Ook zijn deze hoekjes in je tuinhuis vatbaar voor wespennesten.
  • Ruim etensresten direct op. Wat voor jou misschien afval is, kan voor ongedierte een heus feestmaal zijn! Zodra ze merken dat er ergens eten te halen valt, zijn ze er als de kippen bij om het op te peuzelen.
  • Sluit voedselvoorraden en afvalbakken goed af. Op deze manier maak je het voor de beestjes onmogelijk er bij te kunnen. 
  • Dicht gaten, naden en kieren. Ongedierte komt vaak door de kleinste openingen binnen. Door deze dicht te maken, verklein je de kans op ongedierte enorm.

Schakel de professional in!

Hulp nodig bij wespennest verwijderen of bestrijden van mieren? Wees gerust, onze ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt staan in de startblokken om jou te komen helpen! Door hun jarenlange ervaring en brede kennis zijn zij in staat alle soorten ongedierte als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Met hen in contact komen is eenvoudig. Daarvoor hoef je ze enkel te bellen of te mailen. Simpel, toch?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide