1615
Wat kun je allemaal met een schanskorf?

Een schanskorf bestaat uit een metalen gaasnet met een vulling van stenen. Je ziet ze vaak als tuinafscheiding, maar schanskorven kunnen op véél meer creatieve manieren worden gebruikt! Ze zijn heel duurzaam, onderhoudsvriendelijk, geluidswerend en multifunctioneel. Wat kun je allemaal met een schanskorf?

 

Schutting
In de eerste plaats wordt de schanskorf vooral gebruikt als schutting. Dat is niet zo vreemd, want de schanskorf vraagt nauwelijks om onderhoud en vormt een decoratieve wand in de tuin! Bovendien gaan schanskorven al gauw 50 jaar mee: ze zijn sterk, stabiel en duurzaam. Ook leuk: wissel delen van een schanskorf af met delen van een houten schutting of haag voor een speels effect.

Voor een gezellig hoekje in de tuin
Ook in de tuin zelf heb je soms behoefte aan een afscheiding, bijvoorbeeld tussen de speelplaats van de kinderen en de zithoek achterin de tuin. Omdat schanskorven op maat kunnen worden gemaakt zijn ze ideaal als tuinafscheiding, zowel tussen twee tuinen als ín de eigen tuin!

Decoratieve bloembak
Wist je dat er ook bloembakken bestaan die gemaakt zijn van een schanskorf? Voor een stoer accent in de tuin. Bovendien laat je de structuur en materialen van je schanskorf schutting op deze manier mooi terugkomen in de rest van de tuin.

Tuinhaard
Altijd al gedroomd van een gezellige tuinhaard? Een knapperend haardvuur waarbij je op zomerse avonden met vrienden een biertje kunt drinken? Of één die tegelijk als barbecue dient? Van een schanskorf kan een prachtige tuinhaard worden gemaakt! In verschillende stijlen en met verschillende soorten stenen: kies je favoriet en geniet elke zomeravond van de gezellige sfeer in je tuin.

Buitenkeuken
Behalve als tuinhaard kan de schanskorf ook worden ingezet als buitenkeuken. Gebruik het als de ombouw waarin de (pizza)oven en barbecue verwerkt worden, of bouw een mooi aanrechtblad om je green egg heen.

Tuinbank
Wil je de schanskorf op een andere manier laten terugkomen in de tuin? Maak er dan een tuinbank van. Mooi in combinatie met antraciet tegels, of juist in een groen en bloeiend hoekje van de tuin.

Waterval
Eén van de mooiste en meest decoratieve toepassingen van schanskorven: de waterval. Gebruik de schanskorf bijvoorbeeld als erfafscheiding en plaats er een vijver voor. Door in de muur van stenen een waterval te verwerken creëer je een sereen en idyllisch geheel.

Brievenbus
Met een beetje creativiteit kun je nog veel meer manieren bedenken om schanskorven in de tuin te gebruiken. Bijvoorbeeld als brievenbus! Heb jij nog originele ideeën?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners