748
Waarom composiet tuinmaterialen een slimme keuze zijn

Het is de gulden middenweg: een mix van houtstof en kunststof. Logisch dus, dat composiet steeds vaker de favoriete keuze is voor schuttingen, vlondertegels en tuinhuisjes. Wij zetten de voordelen van composiet voor je op een rijtje!

 

Weinig onderhoud
Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen voor composiet tuinmaterialen kiezen, is omdat deze weinig onderhoud behoeven. Een jaarlijkse lak- of olielaag is niet nodig! Omdat houtcomposiet (WPC) bovendien voor de helft uit kunststof bestaat, zit er veel minder organisch materiaal in en heb je nauwelijks tot geen last van algen- en schimmelgroei. Je hoeft je composiet vlonderplanken daarom alleen zo nu en dan schoon te maken met een composietreiniger.

Duurzaam
Minstens zo belangrijk: composiet schuttingen zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Ze gaan tegenwoordig gemiddeld 15-25 jaar mee. En doordat gebruik wordt gemaakt van het houtstof dat vrij komt bij bijvoorbeeld het produceren of schuren van houten vloeren, is composiet een milieuvriendelijke keuze.

Blijft lang mooi
Composiet tuinmaterialen van goede kwaliteit zijn kleurvast. Ook trekken de planken niet krom, rotten ze niet en zijn ze bestand tegen (zee)water.

Kindvriendelijk
Composiet vlonderplanken splinteren niet –ze zijn immers gemaakt van houtstof en kunststof. Dat maakt ze ideaal voor gebruik in een tuin waar kleine kinderen rondkruipen- of rennen!

Goedkoper dan kunststof
Hoewel composiet schuttingen en tuinhuisjes net zo sterk zijn als kunststof elementen, betaal je er een stuk minder voor; dat komt doordat composiet voor de helft uit houtstof bestaat.

Antislip
In tegenstelling tot houten vlonderplanken zijn composiet planken niet glad wanneer het regent. Dit materiaal is van nature namelijk veel stroever en wordt in de lengterichting licht geschuurd voor een effectieve antislip functie.

In veel kleuren
Bij composiet schuttingen, vlonderplanken en tuinhuizen krijg je de uitstraling van een houten schutting én het gemak van kunststof. Je hoeft de planken niet te lakken of in de beits te zetten; je kiest gewoon meteen de kleur die het mooiste in jullie tuin past! Van verschillende bruintinten tot antraciet, er is altijd wel een composiet vlonderplank te vinden die perfect samengaat met jullie tuinmeubels en smaak.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners