1331
Tuinkamer laten bouwen? Dit wil je weten
Gepubliceerd: 17-08-2020 Laatste update: 19-01-2024

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinkamer. Helemaal te begrijpen! Met een tuinkamer heb je extra woonruimte en geniet je het hele jaar door van je tuin. Het is ook nog eens erg gezellig om gasten te ontvangen. Wil jij ook een tuinkamer? Lees dan zeker onze tips even door! Daarmee geniet je optimaal van je nieuwe woonruimte.

 

1: Buitengevoel

Een tuinkamer heet natuurlijk niet voor niets zo. Het is de bedoeling dat de kamer een buitengevoel heeft. Dat het een geheel vormt met je tuin. Dit doe je bijvoorbeeld door:

inspiratiebrochures1.png

  • Veel planten neer te zetten
  • Natuurlijke materialen te gebruiken bij de inrichting
  • Grote glazen deuren en/of ramen te plaatsen
  • De wanden van de tuinkamer (deels) open te laten

Dezelfde tegels te gebruiken in de tuinkamer als op het terras wat aan de kamer grenst

2: Hout

Over natuurlijke materialen gesproken: een houten tuinkamer geeft je zeker dat buitengevoel. Bij De Reus Houtbouw kan je kiezen uit verschillende standaard modellen of een houten tuinkamer op maat laten maken.

3: Deuren kiezen

Kies je voor gesloten wanden? Dan moeten er uiteraard deuren komen. Glazen deuren zijn zeker aan te raden. Grote schuifdeuren zijn extra fijn, zodat je de kamer zo open mogelijk kan maken bij geschikt weer.

4: Lichtinval

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk daglicht in je tuinkamer. Dat is een absolute must voor het ultieme buitengevoel. Denk hier dus goed over na bij het kiezen van je wanden. Plaats open wanden of grote glaspartijen altijd in de richting waar je het meeste zon hebt.

5: Zonwering

Een tuinkamer is natuurlijk juist bedoeld om lekker van de zon te genieten, maar het kan ook te warm worden. Vooral als je grote glaspartijen hebt waar de zon vol op schijnt. Denk hierom ook na over goede zonwering.Bijvoorbeeld shutters, jaloezieën of screens.

6: Goede zitmeubels

Je gaat waarschijnlijk heel wat uren doorbrengen in je tuinkamer. Rustig een boek lezen, urenlang kletsen, uitgebreid tafelen of gewoon lekker niets doen en van je tuin genieten. Fijne zitmeubels zijn daaromonmisbaar. Denk na over hoeveel zitplaatsen je wilt hebben en investeer in een fijne loungeset, tuinset of gewoon een bank en goede fauteuils.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide