838
Tips voor het creëren van een kindvriendelijke tuin

Wat is er lekkerder dan met heerlijk weer in je mooie tuin vertoeven? Maar hierbij wil je natuurlijk ook graag dat je kinderen veilig kunnen spelen en jij zorgeloos in de tuin kunt zitten.

 

Hier benoemen wij, in samenwerking met Tuinhoutdiscount.nl, de punten die je hierbij kunnen helpen.

ERFAFSCHEIDING

Een goede omheining om je tuin is heel belangrijk. Je wilt niet dat je kind ineens bij de buren in de tuin zit of op straat staat. Of wie weet woon je wel aan het water. Zorg dat de tuin veilig is door het goed af te zetten met bijvoorbeeld een schutting in de vorm van tuinschermen of een mooie zweeds-rabat potdekselplank. Een tuinafscheiding waar het kind niet doorheen of overheen kan is dan van groot belang. Je kind uit het oog verliezen is dan in ieder geval geen optie. 

KIES VOOR EEN ZACHTE ONDERGROND

Kinderen zien vaak nog geen gevaar en zijn soms niet zo handig. Het gebeurt dan ook regelmatig dat een kind valt en dan is het wel zo fijn als er een niet te harde ondergrond in de tuin ligt. Fijne ondergronden voor een kindvriendelijke tuin zijn bijvoorbeeld gras, kunstgras, rubberen tegels of houtsnippers. De meeste van deze opties leuken ook meteen de tuin op. 

ZORG VOOR SCHADUW  

Een kind kan snel verbranden. Dit is iets wat zeker in de zomer snel kan gebeuren en wat je niet wil. Zeker als het goed warm is, wil je schaduw in de tuin maken. Maar hoe kun je dit doen?

Je kunt denken aan het plaatsen van een overkapping, zonnescherm, parasol of een schaduwdoek en laat de kinderen hier spelen. Ook zou je een paar bomen in de tuin kunnen plaatsen voor wat extra schaduw. 

PAS MAATREGELEN TOE

Maak de tuin kindvriendelijk net als binnenshuis. Denk hierbij aan het afschermen van de hoeken van de tafel, plak je stopcontacten af met stopcontactbeschermers, kijk uit met opstapjes waarmee ze ergens op kunnen klimmen en er vervolgens vanaf vallen. Pas op met de planten die je plaatst. En zorg dat de schuur afgesloten is als daar gevaarlijke spullen liggen. 

LET OP DE BEPLANTING

Het is goed op te letten welke planten je in je tuin plaatst. Planten kunnen doorns hebben die pijn kunnen doen en vooral giftige planten zijn iets om mee uit te kijken. Kleine kinderen stoppen vaak nog van alles zomaar in hun mond. Als je toch graag een soort plant in je tuin wilt hebben die giftig is, kun je overwegen hoge plantenbakken te plaatsen, waar het kind niet bij kan. 

SPEELPLEZIER

Je kinderen willen natuurlijk lekker kunnen spelen in de veilige tuin. Plaats naast het gewone speelgoed een leuke zandbak, een schommel, een wip, een glijbaan, een speelhuisje en wanneer het goed warm is lekker een zwembadje erbij. De kids zullen zich op een veilige manier prima kunnen vermaken!

 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners