1352
Tijd voor een speelhuisje in de tuin
Gepubliceerd: 28-04-2023

Maak van je tuin een koninkrijk voor je kinderen! Met eenvoudige zelf uit te voeren ideeën voor speelhuisjes laat je kinderdromen uitkomen. Een speelhuisje buiten is voor een kind de ideale plek om te dromen, te spelen en verjaardagen te vieren.

Het speelhuisje kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt en stelt geen grenzen aan het ontwerpenthousiasme van ouders én kinderen. Ben je niet zo creatief en kun je wel wat aansporing en inspiratie gebruiken? Een speelhuisje met glijbaan wordt met wat leuke ideeën voor de inrichting het perfecte speelplekje. Laat je gerust via dit blog inspireren.

Binnenhuisarchitectuur: De perfecte plek om te spelen

Als vader en moeder wil je een speelhuisje natuurlijk 'goed' inrichten voor de komende zomer en het niet kaal, saai en leeg laten. Enerzijds spelen natuurlijk de wensen van je zoon of dochter een grote rol. Al zal hij of zij vast steeds met een andere wens of idee op de proppen komen. Anderzijds wil je wellicht ook spulletjes gebruiken die je toch al hebt. Zoals bijvoorbeeld een kinderkeuken. Dat maakt het interieur van een speelhuisje extra veelzijdig. Behalve een keukentje is er wellicht in het speelhuisje ook plek voor een kindertafel en stoeltje om aan te kleuren, tekenen of te schilderen, knutselen of picknicken. Het plaatsen én inrichten van een speelhuisje heeft alles te maken met het realiseren van de 'kleine meisjes- of jongensdroom'.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Hier kunnen zelfs mama en papa hun kinderdromen uitleven

Een speelhuisje wordt natuurlijk geleverd ‘zoals het is’. Het perfecte speelhuisje ontstaat vervolgens stukje bij beetje. Je kan er samen een bijzonder familieproject van maken. Mama, papa, opa en oma kunnen allemaal samenwerken om het te bouwen, te schilderen en met veel liefde in te richten. Deze gezamenlijke bezigheid zorgt ervoor dat het een echt ‘levensproject’ wordt. Een bijzonder en uitnodigend speelhuisje waar de creativiteit vanaf straalt zet je namelijk niet zomaar even vlug in elkaar. Er gaat veel liefde en heel wat uren werk in zitten als je van iets ‘zoals het is’ iets extra bijzonders wenst te maken. Het kinderspeelhuis is vaak ook een kinderdroom die ouders in vervulling zien gaan.

Een plek om te spelen en je goed te voelen

Je kan het interieur van het kinderhuisje met liefde inrichten en decoreren. Zie je het al voor je? Het lichte onbeschilderde hout van de muren van het huisje, de meubeltjes en een zacht tapijtje onder de ‘eettafel’. Het geeft betekenis en warmte en geborgenheid aan de speelruimte. Moeder en dochter kunnen zich echt thuis voelen. Op regenachtige dagen, kun je een moeder-dochter picknick organiseren. Maar het houten huisje is ook de perfecte plek om te spelen, te lezen, te dromen of verjaardagsfeestjes te vieren.

Het is belangrijk dat je het speelhuisje van je kind inricht naar de behoeften van je kind. Er zijn geen grenzen - van een rovershol tot een prinsessenkasteel tot een piratenschiphuis. In een speelhuis of speeltoestel van De Speeltoestel Koning kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en spelen zoals zij daar zin in hebben. Laat je creativiteit de vrije loop. En als je nu al begint, is het speelhuisje deze zomer meer dan alleen maar een plekje waar je kinderen kunnen rondhangen en spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids