595
Relaxen in de achtertuin: zo doe je dat

Na een dagje intensief werken in de tuin ben je wel toe aan wat ontspanning. En dat doe je tijdens de zomer natuurlijk heerlijk in de buitenlucht! Wat is er nou fijner dan relaxen in je eigen achtertuin? Hieronder geven we een aantal leuke ideeën om van jouw tuin een echte loungeplek te maken.

 

relaxen_achtertuin_3.jpg

Koop een luxe loungeset
Om te beginnen mag een comfortabele loungeset niet ontbreken. Op een goedkope plastic kuipstoel kun je namelijk niet heel ontspannen zitten. Koop daarentegen een luxe tuinset met een loungebank, een relaxstoel en zelfs een salontafel. Vergeet ook de bijpassende kussens niet!

relaxen_achtertuin_2.jpg

Zet een bubbelbad in de tuin
Heerlijk relaxen in je bubbelbad is het toppunt van ontspanning. Daar droomt toch iedereen van? In bijna elke tuin is er wel plek voor een bubbelbad. Er zijn veel verschillende modellen en formaten te koop. Je kunt al goed tot rust komen in een eenvoudig bubbelbad met 4 zitplaatsen. Wil je jezelf echt belonen na een lange dag werken? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een grote spa met extra functies en luxe accessoires. Denk aan sfeervolle LED verlichting, een waterdichte tv, zachte hoofdkussens en ingebouwde speakers voor rustgevende muziek (of een knallend feestje, natuurlijk). Kies daarnaast voor een cabinet en kuip in een kleur die mooi past bij de stijl van je achtertuin.

Creëer meerdere hoekjes
Met ‘hoekjes’ bedoelen we plekken in de tuin met verschillende functies. Maak bijvoorbeeld een loungegedeelte op het terras met een uitgebreide tuinset, creëer een spa-gedeelte met een bubbelbad en een ligbed, zet een luie stoel ergens tussen de planten om even tot jezelf te komen en maak een hoekje waar je knus kunt ontbijten met z’n tweeën. Op deze manier kun je op verschillende plekken in de tuin relaxen!

Schaf een hangstoel of hangmat aan
Als er nog wat ruimte over is in de tuin, dan raden we je zeker aan om een hangstoel of hangmat te kopen. Dit is een geweldige plek voor zowel kinderen als volwassenen! Je kunt er een boek lezen, naar een podcast luisteren of gewoon achterover leunend naar de wolken kijken.

Zorg voor privacy in de tuin
Relaxen doe je het beste zonder pottenkijkers en zonder afleiding van de omgeving. Privacy in de tuin is dus erg belangrijk. Dit creëer je eenvoudig met een mooie schutting of een hoge heg. Je kunt daarnaast grote planten neerzetten en een overkapping maken boven het terras. Zo krijg je meteen meer schaduw in de tuin!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners