972
Paprika kweken, hoe doe je dat?
Gepubliceerd: 04-01-2022 Laatste update: 12-01-2022

Niets is leuker dan je eigen groenten verbouwen. Nadat je je groenten van zaadje tot volgroeide plant laat opgroeien kun je genieten van een heerlijke oogst die je mee kunt nemen naar de keuken. Paprika is een voorbeeld van een veelzijdige groentesoort die in veel gerechten gebruikt kan worden.

Maar hoe kweek je paprika, en wat heb je daar allemaal voor nodig? In dit artikel laten we je zien dat paprika kweken niet zo moeilijk is als je misschien denkt.

Van zaadje tot paprikaplant

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Om paprika’s te kweken heb je natuurlijk paprikazaadjes nodig. De paprika houdt van warmte, en dus kun je de zaadjes het beste onder plastic of glas uitzaaien. Zaai ze eerst uit in kweekpotjes en bedek ze met voldoende aarde. Je kunt een plastic zakje over het kweekpotje doen om een broeikas te simuleren. Daarin blijft het lekker vochtig en warm. Vanaf april kun je je paprikazaadjes ook buiten onder glas zaaien. Houd de jonge plantjes lekker warm: komt de temperatuur onder de 18 graden, dan stoppen ze met groeien.

Paprika’s planten en verzorgen

Zorg ervoor dat je je jonge paprikaplantjes pas na IJsheiligen in de volle tuingrond zet. Geef de plantjes niet te veel voeding, want dat hebben ze niet nodig. Te veel stikstof zorgt ervoor dat de plant sterk zal groeien, maar minder paprika’s zal produceren. Een paprika kweken is dus niet moeilijk. Bescherm de paprikaplant goed tegen lage temperaturen en zorg dat hij beschut is tegen de wind. Nadat de bloemen bestuift zijn, ontwikkelen de bloemen zich tot paprika’s. Je kunt ze zowel rijp als onrijp oogsten en eten. Op naar de keuken!

Groentezaden vanuit huis kopen

Ben je op zoek naar groentezaden? Je hoeft er tegenwoordig niet meer voor langs het tuincentrum. Groentezaden kopen kan gemakkelijk online bij een speciaalzaak zoals Allezadenkopen.nl. Zo kun je er terecht voor verschillende soorten paprikazaden. Kies jij voor de smaakvolle puntpaprika, gouden paprika’s of de lekkere California Wonder?

 

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids