3526
Onkruid in de tuin? Dit kun je doen!

Het kan je mateloos irriteren: onkruid in de tuin. Het lijkt altijd maar terug te komen, en je kunt er maar niet achter komen waarom het op bepaalde plekken groeit en natuurlijk het belangrijkste: wat je eraan kunt doen. Je wilt je tuin mooi en netjes houden, dat snappen wij heel goed. Daarom lees je in dit artikel alles over onkruid in de tuin – en hoe je dat onkruid dan kunt bestrijden.

Verschillende soorten onkruid
Naast dat onkruid natuurlijk niet mooi staat in je tuin - je gaat toch liever voor kleurige bloemen en prachtige planten - kan onkruid ook schadelijk zijn voor je buitenruimte. Bepaald onkruid kan de groei van andere planten afremmen en kan zelfs giftig zijn voor (huis)dieren. Het is daarom goed om zo snel mogelijk korte metten te maken met onkruid, maar daarvoor moet je natuurlijkwel weten welke planten eigenlijk onkruid zijn. Daar hoef je echt geen plantengeleerde voor te zijn: er zijn verschillende trucjes om een naam bij een soort te krijgen. Download bijvoorbeeld een plantenapp voor je mobiel of bekijk een boek over onkruid herkennen. Zo weet jij in no time welke soorten onkruid je in je tuin hebt groeien.

Weg ermee!
Nu je weet welk onkruid er in je tuin groeit, kun je aan de slag met de bestrijding. Hoe je het onkruid uit je tuin gaat verwijderen ligt maar net aan je persoonlijke voorkeur. Je kunt uren aan de slag met een mesje om het groen tussen je tegels weg te krijgen. Een andere optie is het gebruiken van een onkruidbrander om in een handomdraai van het onkruid af te zijn of de strijd tegen onkruid aangaan met natuurlijke of chemische bestrijdingsmiddelen. Welke manier van onkruidbestrijding past het beste bij jou en je tuin?

Niet langer meer een doorn in het oog
Eigenlijk is onkruid heel relatief: het ligt maar net aan combinatie van bepaald onkruid en de soorten planten en bloemen in je tuin hebt staan. Je wilt natuurlijk niet dat andere planten doodgaan of minder hard groeien door bepaald onkruid, maar soms wordt onkruid ook als mooi gezien. De klimop is bijvoorbeeld in principe ook onkruid, terwijl veel mensen juist blij zijn met de bedekking van bijvoorbeeld de schutting door deze plant.

Als je weet met welk onkruid je te maken hebt en wat dat onkruid met de mini biodiversiteit in je tuin doet, kun je bepalen of je het onkruid wilt laten staan of weg wilt halen. Door meer kennis op te doen over onkruid en de juiste bestrijding in huis te hebben, zal onkruid niet langer meer een doorn in het oog zijn. Wel zo fijn!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners