314
Nóg meer genieten van je tuin? Lees deze tips!

Je hebt een mooie grote tuin achter het huis, waar je het hele jaar door lekker van wilt genieten? Met het klimaat in ons land weet je nooit precies wat je te wachten staat. Er zijn periodes met veel regenachtig weer, het kan een tijdje behoorlijk koud zijn en dan weer straalt de zon dagenlang en kun je volop genieten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen geniet je het hele jaar door van je tuin.

Een veranda plaatsen

Als je graag buiten zit, maar niet in de regen, zul je een overkapping nodig hebben. Je kunt een veranda kopen en daarmee je terras geheel of gedeeltelijk overkappen. Een veranda is simpel gezegd een dak op palen, dat je ofwel als verlenging van de woning tegen de gevel kunt plaatsen, ofwel vrijstaand in de tuin kunt neerzetten. Meestal zijn de palen van hout of aluminium, terwijl het dak ook van polycarbonaat kan zijn, een transparante kunststof die ervoor zorgt dat er geen sprake is van schaduwvorming. 

Extra verkoeling

In de zomermaanden kan het behoorlijk warm worden in de tuin, maar ook in huis. De vuistregel bij het regelen van de temperatuur in huis is dat je in de zomer moet voorkomen dat de zon direct op de ramen schijnt. Er zijn dan ook heel wat mensen die bij de aanschaf van een veranda zonwering als voornaamste doel hebben. Immers, wanneer je een overkapping tegen de gevel plaatst met zonwerende panelen erop, creëer je schaduw bij de woning. Je hebt ook zonwering die volledig automatisch werkt en met slechts een druk op de knop te bedienen is. 

Bubbelbad

Stel je eens voor dat je na een vermoeiende dag thuiskomt en in je eigen achtertuin kunt genieten van de luxe van een riant bubbelbad? Zo’n bad voor twee, vier of zes personen geeft je het gevoel van een luxe saunacomplex, maar dan gewoon bij je thuis! Helemaal ideaal is het wanneer je daar een vrijstaande veranda overheen zet. Dan kun je het hele jaar door genieten van je bubbelbad zonder dat je last hebt van neerslag. Laat het maar lekker regenen, jij zit onder de veranda prinsheerlijk te bubbelen zonder je iets van het weer aan te trekken. 

Sfeervol

Sfeer is erg belangrijk bij het genieten van je tuin. Kies daarom voor sfeervolle tuinverlichting. Tegenwoordig zijn er veel mooie systemen van tuinverlichting op zonne-energie verkrijgbaar.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners