1452
Laat je tuin niet droogstaan, investeer in tuinbewatering

Als we de krant mogen geloven wordt het steeds droger in ons land, al zou je dit niet direct zeggen wanneer je naar het weerbericht kijkt. Wellicht denk je nu direct aan het sjouwen met gieters vol water. Krijg jij acuut last van je rug bij alleen al de gedachte hieraan? Dan zijn er tegenwoordig legio andere opties, lees mee.

Naast de gieter en de plantenspuit-die overigens vaak prima werk leveren-is de tuinslang wel de meest bekende bewateraar voor je tuin. Al is hij ook heerlijk met warm weer om je kinderen mee op te frissen wanneer die oververhit dreigen te raken.

Kijk bij de aanschaf van een tuinslang altijd goed naar je behoefte en die van je tuin, de lengte van de slang hangt samen met de grootte van je erf. En uiteraard, de lengte hangt weer samen met de prijs. Al is de kwaliteit hier ook van grote invloed op. Door knikken en over de grond slepen slijten goedkope varianten snel en gaan vervolgens lekken. Zonde van het water.

Om het beste resultaat te boeken met sproeien kom je er niet met alleen een slang. Zorg dat je een koppelstuk hebt dat bij je kraan én slang past, en een spuit & broes kop.Dit is voor aan het eind van de slang om gericht (of juist gespreid) de verschillende bloemen en planten van water te voorzien.

Geen zin om elke mooie zomeravond overal bij langs te gaan? Dan kun je kiezen voor een tuinsproeier. De naam zegt het al; Deze sluit je aan op een tuinslang en zet je neer in de tuin of het gazon. Vervolgens bewatert hij het hele gebied binnen zijn bereik op de wijze zoals jij wilt. Goedkopere versies gaan alleen heen en weer, duurdere kun je programmeren met verschillende opties. Een bekende vorm tuinsproeier is een zwenksproeier.

Maar de innovatie is ook op het gebied van tuinbewatering verder gegaan, zo hoef je tijdens je vakantie zelfs niet meer die irritante buurman lief aan te kijken of hij ook jouw gazon even meepakt bij het bewateren. Hier is namelijk vakantiebewatering voor uitgevonden.

Dit is bewatering waar een computertje bijgeleverd wordt dat je zodanig kunt programmeren dat hij elke dag gaat sproeien (of wanneer jij wilt). De mogelijkheden gaan zeer ver, je kunt het sproeien zelfs af laten hangen van de droog of natheid van het gazon door middel van een sensor. Dit systeem werkt trouwens ook prima wanneer je geen vakantie hebt, maar ’s avonds bijvoorbeeld liever barbecuet.

Dus of je nu gaat voor een gieter, slang of automatische sproeier. Zorg er in ieder geval niet voor dat je bloemetjes niet verwelken die je in het voorjaar met veel liefde hebt geplant!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners