419
Inspiratie voor in de tuin

Ben je op zoek naar inspiratie om nog meer uit je tuin te kunnen halen? In dit artikel zetten we een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje. Bij het inrichten van de tuin wordt vaak begonnen met het uitwerken van een plattegrond. Stel vervolgens een lijstje met wensen op! Kijk hierbij niet alleen naar je eigen wensen, maar ook naar die van je partner en kinderen. Mogelijk wil je zelfs een hoekje maken voor bijvoorbeeld een huisdier. Op basis van dit lijstje kun je starten met het inkleuren van de plattegrond. Zo zie je al snel hoeveel ruimte overblijft voor andere creatieve ideeën! Heb jij al een beeld bij hetgeen niet in de tuin mag ontbreken?

 

Een terras of veranda aan de tuin toevoegen

Belangrijk onderdeel van iedere tuin is het terras of een veranda. Hier heb je straks de ruimte om te genieten van het mooie weer! Plaats je er loungeset, of kies voor bijvoorbeeld een grote tuintafel met meerdere stoelen. Ook leuk is een tuintafel met een los bankje en drie stoelen aan de andere kant. Het geeft dit hoekje een speels tintje! Daarbij is de bank de ideale plek om hangend van het zonnetje te genieten na het eten. Je vindt diverse tuinmeubelen in online tuinwinkels. Door ze in de herfst te bestellen, profiteer je van aantrekkelijke kortingen. Wil je deze zomer al van de meubels genieten op je terras of veranda? Kijk in dat geval eens naar de outlet van een tuinwinkel.

Veranda geeft je tuin een natuurlijke look

Wanneer je de natuurlijke look van een tuin wilt behouden, kan het gebruik van een veranda verstandig zijn. De veranda wordt vaak van hout gemaakt, wat goed past bij het groen in de tuin. Mocht je een veranda te groot vinden, dan kan een pergola een goed alternatief zijn. Een pergola is een kleine, vaak open overkapping voor over de loungeset of een tuintafel op het terras. Je kunt tegen de pergola verschillende klimplanten laten groeien. Zo heeft ook de pergola een natuurlijke look! Een derde optie is het gebruik van een tuinkamer. Deze wordt vaak echter met een metalen frame ontworpen. Tussen het metaal bevindt zich glas, zodat je hier ook in de herfst en zelfs winter kunt zitten.

Kies voor een jacuzzi of zwembad in je tuin

Voeg luxe toe aan de tuin, door te kiezen voor een zwembad of een jacuzzi. In plaats van een vast model, zou je ook voor een opblaasbare variant kunnen kiezen. Deze zijn vaak veel goedkoper, maar moet je in de herfst en winter weer naar binnen halen. Daarbij kost het vaak wat tijd om het water in deze modellen te vervangen. Daar waar een vast model vaak van een geïntegreerde pomp met filter voorzien is. Zo blijft het water langer bruikbaar! Een derde optie, naast het zwembad en de jacuzzi, is het laten plaatsen van een sauna in de tuin. Combineer de sauna met een buitendouche, om zo je eigen wellness centrum te ontwikkelen. 

Vergeet de borders met planten niet

Leuk, die elementen als een pergola, zwembad en sauna. Vergeet echter niet om voldoende groen aan je tuin toe te voegen! Creëer verschillende borders, waar je alle ruimte hebt voor struiken, lage planten en mogelijk zelfs een klein boompje. Kijk bij het uitzoeken van de planten goed naar de bloeitijd hiervan. Je wilt zo lang mogelijk van al het moois in de tuin kunnen genieten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide