1110
In een paar stappen een vernieuwde voortuin

Is de voortuin van je woning een doorn in het oog? Zonde, want deze is het visitekaartje van je huis. Bovendien wil je zelf ook graag thuiskomen naar een fijn huis, en de voortuin is dan het eerste onderdeel waar je langskomt. Gelukkig kun je de voortuin in een paar stappen een compleet nieuw aanzicht geven!

 

Stap 1: opnieuw beoordelen
Allereerst is het belangrijk om eens kritisch te kijken naar je tuin. Welke onderdelen storen, en welke aspecten mis je nog? Misschien heb je een heerlijk groene voortuin maar ontbreekt het je aan tijd om onkruid te wieden en te snoeien: vervang dan een aantal planten en creëer een onderhoudsarme tuin. Of mis je een plaats om de fietsen te stallen? Huur dan een stratenmaker in om een deel van de voortuin van mooie tegels te voorzien. Ook een nieuw wandelpad naar de voordeur kan een groot verschil maken.

Stap 2: oprit opnieuw bestraten
Een simpele en effectieve manier om een grote voortuin een nieuwe uitstraling te geven is door de oprit opnieuw te bestraten. Kies nieuwe tegels of hergebruik de oude, laat de oprit bestraten door een vakman en geniet van een strak geheel! Het is net als de woonkamer een ander kleurtje geven; de hele voortuin ziet er vernieuwd uit met een andere oprit.

Stap 3: kijk af bij de burenHebben de buren een mooie voortuin? Dan zijn er drie goede redenen om daar een deel van te kopiëren. Ten eerste zien beide tuinen er beter uit wanneer ze op elkaar aansluiten qua stijl en beplanting. Ten tweede heb je levend
bewijs van de planten die het goed doen in de voortuin wat betreft standplaats en grond. Tot slot biedt de tuin van de buren een voor de hand liggende inspiratiebron!

Stap 4: doe iets aan de inkijk
Met één simpele struik kun je een wereld van verschil maken, zowel voor binnen als buiten. Stoor jij je al jaren aan de blikken van voorbijgangers in jouw huis? Zet dan een mooie hibiscus, magnolia of rododendron voor het raam. Deze groeien uit tot prachtige struiken die niet alleen inkijk voorkomen, maar ook je voortuin een compleet nieuwe uitstraling geven. En van de bloemen heb je ook in de woonkamer veel plezier!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners