2119
Hoge plantenbakken als tuinafscheiding

Wist je dat de tuin een stuk gezelliger wordt wanneer je een paar hoge plantenbakken toevoegt? Deze kun je namelijk inzetten als tuinafscheiding. Zo creëer je meer privacy en een knusse zithoek. In dit artikel geven we je graag wat meer inspiratie op het gebied van hoge plantenbakken.

Kunststof plantenbakken

Hoewel hoge plantenbakken verkrijgbaar zijn in veel verschillende materialen, raden we aan om voor een kunststof variant te kiezen. Kunststof plantenbakken en bloempotten zijn licht van gewicht en dus gemakkelijk te verplaatsen. Ook is kunststof erg sterk, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Op de website van ikala vind je allerlei hoge plantenbakken van kunststof voor buiten én binnen. Ook in de hal of woonkamer is zo’n plantenbak een hele mooie blikvanger! Zorg ervoor dat er bij buiten gebruik afwateringsgaten in de bodem zitten en dat de bodem bij binnen gebruik juist dicht is.

Planten in hoge plantenbak

Eigenlijk kun je iedere plant of bloem in een hoge plantenbak plaatsen. Zolang de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien, is het helemaal prima. Het formaat van de planten heeft natuurlijk wel veel invloed op de uitstraling en functie van de hoge plantenbak. Wil je extra privacy in de tuin? Ga dan voor hoge en volle planten. Wil je vooral een gezellige sfeer creëren? Dan zijn hangplanten en lage, fleurige bloemen een leuke optie.

Afscheiding van het terras

Er zijn hoge plantenbakken verkrijgbaar in veel verschillende vormen en stijlen. Van een rechthoekige variant (zoals je ziet op de afbeeldingen) tot een organisch en rond design. Bekijk het overzicht en aanbod van ikala om direct meer inspiratie op te doen. Wanneer je echt een tuinafscheiding wil creëren, kun je het beste kiezen voor een brede plantenbak of meerdere smalle naast elkaar plaatsen.

Gezellige hoekjes in de tuin

Met gebruik van een hoge plantenbak ontstaan er direct meer gezellige hoekjes in de tuin. Het is een eenvoudige manier om de tuin op te delen en verschillende functies te geven. Maak bijvoorbeeld een koffiehoekje, een loungehoek en een gedeelte waar je kunt dineren.

Privacy rondom het zwembad

Heb je een zwembad of bubbelbad in de tuin? Dan is het fijn om deze ruimte wat meer af te schermen. Een aantal hoge plantenbakken zijn een stuk stijlvoller dan een schutting of ander soort tuinafscheiding.Bovendien kun je de kunststof bakken altijd weer verplaatsen en aanpassen op de situatie. Zet een paar palmboompjes of exotische tuinplanten in de pot om het extra gezellig te maken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners