1433
Hoe kun je eenvoudig je grote tuin water geven
Gepubliceerd: 02-07-2020

Je bent altijd druk en je hebt ook een behoorlijk grote tuin. Een groot gazon met daaromheen mooie borders met bloemen en struiken en een aantal prachtige bomen. Het water geven van je tuin schiet er de laatste tijd een beetje bij in en je bent op zoek om dit in de toekomst anders te kunnen oplossen. Je eigen werk en dat van je partner slokt te veel van je tijd op om ook nog eens aan je eigen tuin te denken. Je wil de hele tuin straks kunnen beregenen met één draai aan één knop en niet meer tijden heen en weer hoeven slepen van een kilometers lange waterslang. 

 

Sproeien en lekker nat worden

inspiratiebrochures1.png

Allereerst weet je dat je slangen met een KIWA keur wil gebruiken. Deze PE flexibele leidingen van polyetheen, of thyleen of tyleen genaamd, zijn minder gevoelig voor vorst en flexibeler dan PVC slangen. Bovendien zijn ze geschikt voor drinkwater. Dat is een fijne bijkomstigheid, want je kleinkinderen zijn altijd met het water aan het spelen in je tuin. En vaak nemen ze dan ook een slokje. Het lijkt je  handig als er in de tuin op verschillende plaatsen water tappunten zijn aangelegd. Op die manier kun je eenvoudig overal waar het nodig is een slang met een sproeier aankoppelen en daar water geven. En kunnen je kleinkinderen overal hun dorst lessen. Onder de grond bevinden zich de leidingen die het water naar de diverse tappunten vervoerd. Veilig en verantwoord door diezelfde PE slangen. Hierdoor komt er een constante waterdosering naar de tappunten waardoor je sproeiers er voor zorgen dat alles in je tuin mooier zal groeien en bloeien. Niet alleen die kleinkinderen van je. En als je je buren al moet vragen om de tuin te sproeien, dan hoeven ze maar 1 kraan open te zetten. Ze zijn er dan geen  uren mee bezig, zoals nu het geval is. De ondergrondse installatie is dus een uitkomst. De flexibele PE slangen zijn goed buigzaam waardoor ze makkelijk zijn te leggen. Ga wel voor een juiste diameter van de slangen, want bij een te kleine opening wordt de doorstroming te zeer belemmerd en krijgen de tappunten niet voldoende water. Het voordeel van een centraal leidingsysteem is dat je maar 1 hoofdkraan hoeft open te zetten. Maar je kunt ook te allen tijde je sproeiers afkoppelen en zelf gebruik maken van de tappunten om zelf gaan water sproeien of het de kinderen laten doen.

Tappunten

Een aantal tappunten aanbrengen in je tuin is dus een slim idee. Zeker in zo’n grote tuin als jij hebt. Je moet niet vergeten om ook een tappunt te maken aan het eind van je tuin bij de kleine moestuin voor diezelfde kleinkinderen van je. Kunnen ze daar wat extra sproeien zo nu en dan. Je kunt met de PE leidingen alle kanten op want er zijn verschillende soorten knelkoppelingen.

Automatisch water geven

Dat kan het hele tuinseizoen door.  Een mooi gazon, altijd bloeiende planten. Vanaf nu kun je lekker gaan genieten, van je gazon, van je vrije tijd en van je kleinkinderen in de tuin. Een kraan open zetten en de tuin zorgt helemaal voor zichzelf, laat de sproeiers het werk maar doen. Jij mag uitrusten. 

In het geheim

De PE-waterleidingen van de installatie liggen verborgen onder de grond. Aan het oog onttrokken doen ze in het geheim hun werk. Spannend voor de kinderen, heerlijk voor jou! De tyleenslangen brengen het water naar de juiste plekken, zodat jouw tuin, gazon en borders een lust voor het oog blijven en je er heerlijk van kunt genieten!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide