566
Het tuinseizoen is begonnen!

Eindelijk, we kunnen weer echt genieten van de tuin! Met de lente in volle bloei en de toenemende temperaturen zijn we steeds vaker buiten te vinden. Pak je tuin nu nog even aan, dan breng je deze zomer elk momentje vrije tijd door in de gezonde buitenlucht. In dit artikel vind je alvast wat inspiratie.

 

Silva_Douglas_Locarno_Blokhut_-_Houtmarkt.jpg

Overkapping
De perfecte manier om vaker tijd in je tuin door te brengen: met een overkapping. Zo zit je altijd droog. Maar ook warm en uit de wind, op frisse lente dagen. En juist koel en in de schaduw wanneer de hete zomerweken zich aandienen! Fijn is bovendien dat je met een overkapping de kussens gewoon op de loungeset kunt laten liggen. Als je een beetje handig bent bouw je een overkapping zó zelf! Gebruik dan wel speciaal tuinhout. Verduurzaamd vurenhout is bijvoorbeeld een goede keuze voor een overkapping.

Een bloeiende tuin
Het voorjaar is een mooie tijd om nieuwe planten in de tuin te zetten, zodat je deze zomer kunt genieten van een overvloedige bloei! Help de natuur een handje en hou bij je keuze rekening met bijen, vlinders en vogels. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige vlinderstruik, een sierappelboompje voor de vogels, een mix van wilde bloemen in een zonnig hoekje van de tuin, of een vijver om veel dieren van te laten profiteren.

Maak je eigen tuinmeubels
Waarom zou je veel geld uitgeven aan tuinmeubels uit een winkel, als je ze ook zelf kunt maken? Precies op maat, en met een uniek karakter! Online zijn bouwtekeningen te vinden die je op weg helpen. Let ook nu weer op het gebruik van het juiste tuinhout: voor tuinmeubels is Douglashout een populaire keuze. Douglashout is goed te verwerken en beter geschikt voor buitengebruik dan bijvoorbeeld steigerhout of (niet verduurzaamd) vurenhout.

Hangmat
Wedden dat je méér van je tuin en het buitenleven geniet als je een hangmat hebt om in te ontspannen? Lekker met een boekje languit, of gebruik de hangmat om bij te kleuren terwijl je een dutje doet. Als je één of meerdere palen gebruikt, zorg dan dat deze stevig in de grond verankerd zijn.

Kroelen in het gras
Vond jij het als kind ook zo heerlijk om in het gras te liggen, spelen, ravotten? Leg eens een grasveldje aan in de tuin, en je zult zien dat het nog steeds heerlijk is! Voor jou, maar ook voor de kinderen en de hond. Egaliseer een stukje grond, strooi er wat mestkorrels en kalk over uit en leg er voor weinig geld een paar graszoden neer. Je tuin ziet er meteen gezelliger uit.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners