2021
Het plaatsen van een schutting? Kies Douglashout!
Gepubliceerd: 19-12-2018

Het is tijd voor een (nieuwe) afscheiding tussen jullie tuin en die van de buren. De keuze voor een schutting is snel gemaakt; maar van welk materiaal maak je dan gebruik? Douglashout is een echte aanrader. In dit artikel vertellen we waarom!

 

  1. Lange levensduur

Douglashout is een van de hardste Europese houtsoorten en wordt na droging steeds harder. Binnen het hout wordt veel kernhout gevormd, dat een groot percentage hars bevat: hars verhardt, zodat schimmels nauwelijks kans krijgen bij Douglashout. Onbehandeld heeft Douglashout al een levensduur van 10-15 jaar! Douglashout valt hiermee in duurzaamheidsklasse 3; onbehandeld grenen, ter vergelijking, zit in duurzaamheidsklasse 4 en gaat 5-10 jaar mee.

  1. Mooie tint

Onbehandeld Douglashout heeft in eerste instantie een warme tint: licht geelrood tot geelbruin. In de loop der jaren zal onbehandeld hout langzaam vergrijzen. Veel mensen vinden dit juist mooi, maar je kunt er ook voor kiezen om de schutting te behandelen met speciale Douglashoutbeits om de warme tint te behouden.

  1. Lange planken verkrijgbaar

De Douglasspar bereikt in de natuur een grote hoogte: het hout dat wij in Nederland gebruiken komt van bomen met een hoogte van 20-40 meter. Hierdoor leent Douglashout zich erg goed voor schuttingen, want je kunt er lange planken van kopen of Douglas palen van Dejonghandelsonderneming.nl

  1. Minimaal onderhoud

Douglashout hoeft niet behandeld te worden: zonder behandeling gaat het hout al 10 tot 15 jaar mee. Voor een loungebank is dat lang genoeg, maar een schutting laat je meestal langer in de tuin staan. Door het Douglashout te behandelen met speciale reinigers en beits of impregneer, bescherm je de schutting tegen weersinvloeden en verleng je de levensduur.

  1. Rustige uitstraling

In tegenstelling tot bijvoorbeeld vurenhout bevat Douglashout weinig knoesten. Ook is het hout recht en stabiel, met een lange rechte nerf die voor een mooi en rustig geheel zorgt in de tuin.

  1. Goed te verwerken

Om bovengenoemde redenen is Douglashout heel goed te verwerken tot een schutting of meubels: zowel machinaal als met de hand. Wel is het moeilijk te buigen, maar het hout is sterk en recht zodat dit tot een netjes geheel kan worden afgewerkt.

  1. Mooie prijs-kwaliteitverhouding

Sterk, kwalitatief hoogwaardig, mooi: betekent dit alles dat Douglashout onbetaalbaar is? Gelukkig niet. Juist de mooie prijs-kwaliteitverhouding maakt Douglashout zo populair. Een goede keuze voor een mooie schutting die aardig wat jaartjes mee moet gaan!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide