2088
Het is een prachtig najaar: Knap nu uw schutting op!
Gepubliceerd: 17-10-2018 Laatste update: 04-09-2020

Het weerbericht belooft ons de komende tijd nog een aantal mooie dagen. Prima weer dus om de tuin alvast klaar te maken voor de winter maar ook om uw schutting nog een keer aan te pakken. De weersomstandigheden van de afgelopen maanden hebben toch impact gehad op de schutting. Weersinvloeden zorgen ervoor dat het tuinhout verouderd en vergrijsd. Bij kou en regen zet het hout uit en bij zon en droogte krimpt het hout weer. Door het jaar heen werkt het hout flink. Uw schutting kan dus wel een opknapbeurt gebruiken voordat de winter komt. 

 

Kies voor geïmpregneerd hout

inspiratiebrochures1.png

Als u uw tuinhout niet behandelt, wordt het al gauw grijs. Dat kan mooi gezicht zijn maar het hout verouderd dan ook sneller. Door het hout te behandelen, maakt u het duurzamer. Het blijft langer in goede conditie zodat u het minder snel hoeft te vervangen. Een schutting kunt u ook het beste maken van geïmpregneerde tuinplanken. Dit hout is onder hoge druk verduurzaamd en gaat daardoor langer mee. Met geïmpregneerd hout bent u goedkoper uit dan met hardhout en u heeft toch sterk hout. Als u het daarnaast nog behandelt, weet u zeker dat het hout tegen een stootje kan. Douglas hout, hardhout of redcedar zijn ook perfect voor buitengebruik maar duurder. 

Onderhoud van de schutting

Om uw schutting in perfecte staat te houden is onderhoud noodzakelijk. Een net geplaatste schutting van hardhout heeft niet per se direct onderhoud nodig. Als u kiest voor zacht hout, zoals grenen is het wel verstandig om de schutting na montage te gaan behandelen. Daarvoor zijn verschillende producten verkrijgbaar zoals een impregneermiddel en diverse soorten beits. Ook een speciale olie voor hout is een optie. Behandeling daarmee gaat sneller dan als u het hout verft. De HK-Lasur beits van het merk Remmers bijvoorbeeld is verkrijgbaar in meerdere trendy kleuren en is geschikt voor alle houtsoorten zoals Douglashout, hardhout, vurenhout en redcedar. Het zorgt ervoor dat het hout niet vergrijst. Daarnaast beschermt u het hout tegen rotten, ongedierte, algen, schimmels en de zon. Behandelen moet bij voorkeur gebeuren in het voorjaar, najaar of op een dag dat de zon niet te fel brandt.

Nog een klus te doen?

Gaat u de komende tijd een schutting, een tuinhuis, een veranda of een ander object plaatsen? Dan raden we u aan om vooraf de kopse kanten van de planken met een speciale sealer te behandelen. Dat voorkomt scheuren en vervormingen. Als de planken eenmaal zijn gemonteerd, kunt u er ook niet meer zo goed bij.

Wilt u advies over de onderhoudsproducten of tuinhout?

Heeft u informatie nodig over tuinhout of het onderhoud ervan? Dan bent u bij Houthandelonline aan het juiste adres. Ons deskundige team heeft antwoord op al uw vragen. Wij zijn een online groothandel voor zowel de particulieren als de zakelijke markt met een uitgebreid assortiment tuinhout, rabatdelen, Douglas en nog veel meer. Kijk voor ons volledige assortiment snel in onze webshop. U kunt telefonisch contact opnemen via 0226-744226. U kunt ook een mail sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij levering uw bestelling binnen 8 werkdagen bij u thuis. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide