3738
Hekwerk online kopen? Hier moet je op letten
Gepubliceerd: 28-05-2020

Een hekwerk kan dienen als afscheiding maar kan ook worden aangeschaft voor de veiligheid. Bijvoorbeeld voor de veiligheid van je kinderen zodat die niet meer zo de straat op kunnen lopen. Of van de veiligheid van je honden die je in jouw tuin los laat lopen. Zij kunnen dan niet meer de mensen die voorbij komen achterna lopen. Een hekwerk beschermt ook jouw bezittingen. Wanneer jouw huis is voorzien van een goed hekwerk zal dat een inbreker afschrikken. Maar waar moet je nu op letten als je een hekwerk online wil kopen?

 

Vooraf bepalen wat jij belangrijk vindt bij een hekwerk

Je koopt (gelukkig) niet elk jaar een hekwerk. Zeker als je online een hekwerk wilt kopen is het dan ook belangrijk om vooraf te bedenken wat jij de belangrijkste eigenschappen vindt waaraan jouw hekwerk moet voldoen. Bepaal allereerst van welk materiaal het hekwerk moet zijn gemaakt. Is het hekwerk bedoeld voor om je woning of om je tuin? Of wil je een bedrijfspand voorzien van een hekwerk. Voor een tuin afscheiding heb je een ander soort hekwerk nodig als voor een hekwerk om een bedrijfspand. Hoe hoog moet het hekwerk worden en hoeveel meter hekwerk heb je nodig. Wil je een hekwerk met de zogeheten dubbelstaafmat of een industrie hekwerk. Daarnaast moet je vooraf bepalen of je een poort wil plaatsen in je hekwerk. Vraag vooraf advies bijvoorbeeld bij  MTHekwerken want dat kun je in dit geval heel goed gebruiken

inspiratiebrochures1.png

Dubbelstaafmat hekwerk of industrie hekwerk

Het meest gebruikte en gekochte hekwerk is nog altijd het dubbelstaafmat hekwerk. Dit dubbelstaafmat hekwerk is zo populair omdat het voor meerdere doeleinden geschikt is. Het dubbelstaafmat hekwerk is sterk én robuust en heeft een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit meerdere zogeheten matten. Een mat is gemaakt van verticale- en horizontale draden die samen meerdere mazen maken. Deze mazen zijn ongeveer 5 bij 20 centimeter. Een mat heeft (in de meeste gevallen) een standaard breedte maar kan worden geleverd in diverse hoogtes. Een industriehekwerk bestaat in de meeste gevallen uit spijlen. Wanneer een industrie hekwerk wordt gebruikt bij een bedrijfspand zie je vaak dan de spijlen zijn voorzien van een punt of er kan op de spijlen een ligger worden geplaatst voorzien van allemaal stekels of punten. Een industrie hekwerk geeft wel een zeer robuuste of moderne uitstraling aan jouw huis.

Jouw hekwerk voorzien van een poort

Wanneer je een hekwerk plaatst om je huis, je tuin of je bedrijf dan zal dat hekwerk ook voorzien moeten worden van een poort. Bekijk vooraf hoe breed deze poort moet zijn. Zet jij jouw auto binnen het hekwerk zorg er dan voor dat jouw auto met gemak door de poort kan rijden. Wil je een poort die op afstand of elektrisch geopend kan worden dan moet je dit vooraf aangeven. Kan de poort naar buiten opendraaien? Wanneer dat niet kan wil je dan een schuifpoort of moet de poort dan naar binnen draaien? Allemaal vragen waar je niet zomaar een twee drie antwoordt op kunt geven. Advies is dan ook welkom.

Het soort hekwerk dat precies bij jou past

Wanneer jij vooral bepaald welk soort hekwerk je wilt, wat de hoogte moet zijn, welke uitstraling je mooi vindt en welke eisen je stelt aan veiligheid ben je al een heel eind. Als een hekwerk de goede uitstraling heeft dan is het een aanwinst voor je huis, tuin of bedrijf. Je kunt bij een hekwerk dan ook vaak kiezen voor een bepaalde kleur. Industrie hekwerken zie je vaak in het zwart of heel donkergroen. Dubbelstaafmat hekwerken zie je veel vaker in groen omdat dit meer camoufleert dan bruin. Maar ook hier geldt; pas het hekwerk aan zoals jij dat graag wilt en zorg dat het hekwerk past bij jouw smaak maar laat je in elk geval wel goed adviseren!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide