1050
Gebruik duurzaam hout voor je buitenproject

Als je bezig bent met een buitenklus als een schutting, vlonder, beschoeiing of tuinhuis, dan is alleen hoogwaardig tuinhout goed genoeg. Je wilt het immers meteen perfect doen. Het beste hout voor je tuinproject, vind je tegen de scherpste prijzen bij Houthandelonline. Deze groothandel voor particulieren biedt het grootste assortiment tuinhout, zoals hardhout, Douglas, verduurzaamd tuinhout, Red Cedar en ander duurzaam hout. Ieder houtsoort is leverbaar in meerdere afmetingen en afwerkingen. Je bestelt je gewenste producten eenvoudig in onze webshop. Vervolgens wordt uw bestelling binnen 2-7 werkdagen geleverd  op het opgegeven afleveradres.

 

Douglashout: zeer gewild tuinhout

Douglas hout is nog altijd immens populair. En dat is niet voor niets. De roodbruine kern en het geelachtige spinthout veranderen langzaam in grijsblauw. In de buitenlucht en het zonlicht verkleuren de geelrode tot geelbruine tinten naar oranje, bruin en uiteindelijk blauwgrijs. Douglashout is bovendien duurzaam, het komt uit verantwoord beheerde bossen. Het douglas van Houthandelonline is afkomstig van één van Europa’s hardste naaldhoutboom, de douglasspar. Deze naaldboom groeit voornamelijk in West-Europa en Scandinavië. Omdat het steeds sterker en harder wordt, zijn Douglas palen zeer geschikt voor je veranda, schutting, tuinhuis of ander bouwproject.

Het beste alternatief

Het goedkoopste alternatief voor duurzaam (hard)hout is geïmpregneerd grenenhout. Hiermee heb je voordelig tuinhout dat toch lang meegaat. Houthandelonline biedt een groot aanbod van dit houtsoort. Je kunt hierbij denken aan tuinplanken, tuinpalen, laten en regels, vlonderplanken, balken, afdeklatten, rabatdelen en nog veel meer. Ook de fraaie kant-en-klare geïmpregneerde naaldhouten tuinschermen zijn de moeite waard.

Uitgelicht: Red Cedar

Red Cedar verdient tevens de aandacht. Deze houtsoort uit Noord-Amerika en Canada is zachter dan Douglas of hardhout en toch geschikt voor buiten. De prachtige kleurnuances van lichtroze, lichtbruin en donkerbruin en het geringe gewicht zijn belangrijke voordelen. Ook Red Cedar wordt uiteindelijk grijs. Dankzij de duurzaamheid is impregneren niet nodig. Bovendien zijn spijkers en schroeven gemakkelijk aan te brengen en zijn ook zagen en lijmen geen probleem

Klasse met zwart Zweeds rabat

Zweeds rabat van vurenhout is er in meerdere uitvoeringen en uiteenlopende maten. De rabatplanken lopen taps toe en ze zijn horizontaal goed op elkaar te monteren dankzij het voorgezaagde profiel. D Naast het royale uiterlijk zorgt een constructie van rabat voor een uitstekende afvoer van regenwater en een goede bescherming tegen de wind. Het Zweeds rabat is te verkrijgen in de duurzaamheidsklasse 2 of 3 en in diverse afmetingen.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners