1117
Een moderne tuin inrichten: hoe doe je dat?

Je kunt je tuin natuurlijk in allerlei stijlen inrichten! Steeds meer mensen kiezen voor een moderne tuin. Strak, minimalistisch en uiteraard helemaal eigentijds. Hoe pak je het aan, een mooie inrichting van de moderne tuin? We delen onze tips!

Indeling van de moderne tuin

Het is belangrijk om bij de basis te beginnen: maak een tuinplan! Zo kun je de gewenste stijl van je tuin namelijk helemaal tot recht laten komen. Zeker als je tuin nu nog wat rommelig en onlogisch is wat betreft de indeling, kun je maar beter voor een nieuwe indeling kiezen. Bij een moderne tuin is het belangrijk dat de indeling overzichtelijk is. Met bijvoorbeeld rechte wandelpaden, duidelijke boorden voor de planten aan de zijkanten en een mooie plek voor de zithoek. Een professioneel hoveniersbedrijf in Nijmegen helpt je graag met het uitwerken van jouw ideale tuinplan. Van het ontwerp tot de aanleg van de nieuwe tuin – het is ideaal om dit uit te besteden, om de droomtuin te verwezenlijken!

Moderne zithoek in de tuin

De zithoek vormt een belangrijk onderdeel van de moderne tuin. Hier mag je dan ook best een groot stuk van je tuin voor gebruiken: zie het als het centrale punt van je tuin. Richt de zithoek daarbij het liefst modern en strak in, met designwaardige tuinmeubels. Deze kennen een minimalistische stijl: weinig poespas, maar juist daardoor een sterke look. Wat betreft de materialen van je tuinstoelen, -bank en -tafel kun je denken aan hout voor een gezellige uitstraling. Of kies juist voor stoer en industrieel beton of metaal: het is maar net wat je het fraaist vindt staan.

Wandelpad met een moderne uitstraling

Hoe kom je bij je zithoek in de tuin? Precies: via een mooi wandelpad dat door je tuin loopt! Je hebt verschillende soorten paden om uit te kiezen. Grote tegels staan beeldig in de moderne tuin: ze sluiten goed aan bij die strakke look die je voor ogen hebt. Maar je kunt juist ook denken aan grind, voor een wat speelser resultaat. Laat het pad recht door je tuin lopen, of anders met een flauwe bocht. Aan de zijkanten van het pad staat het fraai om verlichting te plaatsen!

Groen in de moderne tuin

Wat groen in de tuin mag natuurlijk ook niet ontbreken. Om de look nog altijd netjes te houden, werkt het goed om duidelijke borders aan te leggen. Zo houd je het groen binnen de perken. Ook moderne plantenbakken passen perfect, die je bijvoorbeeld aan de rand van de tuin plaatst. En denk aan een stuk gras in je tuin, om naast tegels of grind voor wat extra groen te zorgen. Zo vorm je een mooi geheel van je moderne tuin!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners