561
Een insectenplaag duurzaam aanpakken doe je met aaltjes
Gepubliceerd: 11-01-2023

Heb je last van een bepaalde insectenplaag in je tuin? Grote kans dat je hiervoor aaltjes in kunt zetten. Aaltjes vormen voor veel insecten namelijk de natuurlijke vijand. Door aaltjes in je tuin uit te zetten, kun je hierdoor snel korte metten met de insectenplaat maken.

Wat zijn aaltjes precies?

Aaltjes zijn hele kleine wormpjes. Deze wormpjes zijn amper met het blote oog te zien, maar zijn behoorlijk dodelijk. Dit komt met name doordat de aaltjes zich in het lichaam van de vijand nestelen. Vandaaruit zijn de aaltjes in staat om de larven snel te doden.

Aaltjes zijn levende beestjes die in de bodem in je tuin leven. Deze aaltjes zijn in dat gebied in staat om talloze insecten uit te schakelen. Om welke insecten dit gaat, zetten we graag hieronder uiteen.

inspiratiebrochures1.png

Aaltjes zijn de natuurlijke vijand van veel insecten

Zoals hierboven al gesteld; aaltjes zijn de natuurlijke vijand van veel insecten. Met deze kleine wormpjes kun je onder meer onderstaande insecten bestrijden:

  • Rouwvliegjes bestrijden. Met speciale aaltjes tegen rouwvliegjes neem je snel afscheid van deze vliegjes. Erg wenselijk, aangezien deze vliegjes binnenshuis bewust voor je hoofd rond blijven vliegen.
  • Taxus kever bestrijden. Heb je in je tuin last van taxus kevers? Dan kun je hier het beste speciale aaltjes voor inzetten. Deze aaltjes zijn in staat om de larven van taxus kevers snel uit te schakelen. Daarmee roep je de plaag van taxus kevers in je tuin een halt toe.
  • Mieren bestrijden. Mieren zijn kleine beestjes, maar kunnen grote schade aanrichten. Gelukkig is het mogelijk om de mieren snel uit je tuin weg te jagen. Zodra mieren doorhebben dat er aaltjes in je tuin aanwezig zijn, zoeken ze direct een veiliger oord op.
  • Slakken bestrijden. Slakken zijn prachtige beestjes om te zien, maar zorgen in je tuin voor het nodige ongemak. Het is daarom aan te raden om slakken te bestrijden. Dit doe je met speciale aaltjes tegen slakken. Deze aaltjes dringen via de rug het lichaam van de slak binnen, waarna de slakken snel gedood worden.
  • Engerlingen bestrijden. Engerlingen is de naam voor larven van talloze keversoorten. Mocht je in je tuin last van kevers hebben, kun je speciale aaltjes tegen engerlingen inzetten. Deze aaltjes zijn in staat om de plaag van kevers vakkundig te stoppen.

Blijft het alleen bij deze insecten? Nee, allerminst. Je kunt aaltjes tegen nog veel meer insectensoorten inzetten.

Wat zijn voor jou de juiste aaltjes?

Heb je interesse om aaltjes te kopen? Dan is het allereerst zaak om goed naar de plaag in je tuin te kijken. Van welke insecten heb je in je tuin precies last? Als je dat weet, kun je de beste aaltjes kopen.

Let hierbij op dat je altijd de juiste aaltjes koopt. Zo bestaan er speciale aaltjes tegen rouwvliegjes en speciale aaltjes tegen slakken. Op de website van Ecostyle vind je hier alle informatie over, inclusief een uitgebreid aanbod van allerlei soorten aaltjes.

Wat zijn de voordelen van aaltjes?

Aaltjes kopen en inzetten is om meerdere redenen aan te raden:

  • Aaltjes zijn de natuurlijke vijand. Door van aaltjes gebruik te maken, richt je geen schade aan natuur, mens of andere dieren aan. Deze aaltjes zijn simpelweg een 100% natuurlijk bestrijdingsmiddel. Bijkomend voordeel is dat de aaltjes in staat zijn om veel insecten uit te schakelen.
  • Aaltjes doen hun werk snel. Een belangrijk voordeel van aaltjes is de snelheid van de bestrijding. Doordat aaltjes het lichaam van de vijanden binnen kunnen kruipen, neem je snel afscheid van de vervelende insecten. De aaltjes planten zich bovendien snel voort, waardoor de kleine wormpjes nóg sneller hun werk doen. In veel gevallen kun je binnen 3 dagen al afscheid nemen van een insectenplaag.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide