908
Een heerlijke tuin voor de hele familie
Gepubliceerd: 06-04-2022

Een tuin is voor iedereen in het gezin. Je wilt kunnen genieten van je tuin, samen met je partner en kinderen. Er zijn een aantal punten waar je aan kan denken wanneer je een familietuin wilt creëren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende formaten meubels. Daarnaast kan je ook hoekjes maken speciaal voor de kinderen. In dit artikel hebben wij een tips voor jou op een rij gezet, zodat jij de hele familie in de tuin kunt ontvangen.

Een tuin voor de kinderen

Wanneer je kinderen hebt, is het fijn als ze kunnen spelen in je tuin. Het is een veilige plek om helemaal los te gaan. Er kan een kinderhoek worden gecreëerd, met verschillende speeltoestellen. Heb je een grote tuin? Dan kan je uitpakken met een uitgebreid speeltoestel. Denk aan het combineren van een speelhuisje, een schommel en een klimrek. Heb je iets minder ruimte? Dan kan je bijvoorbeeld een glijbaan of een autobandenschommel aan een boom plaatsen. 

Daarnaast houden veel kinderen van knutselen en tekenen. Dit is ook leuk om in de zomer te doen. Hiervoor kan een kinderpicknicktafel handig zijn. Ideaal om zomers in de zon te knutselen. Ook hebben de kinderen dan een eigen plek om te eten, zodat ze niet in een grote stoel zitten en amper bij de tafel kunnen.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Creëer verschillende hoekjes

Als je een ruime tuin heb, kan je deze indelen op basis van functionaliteit. Denk hierbij aan een zitplek en een eetplek. Bij een zitplek is het vooral belangrijk dat je tot rust kunt komen. Een loungeset is ideaal om met de hele familie en met vrienden te zitten. Hier kan je ontspannen en lekker zonnen. Wanneer je een groot gezin hebt, kunnen er naast de loungeset ook ligstoelen worden geplaatst. 

Wanneer je een eetplek creëert, let dan op het aantal zitplekken die je wilt hebben. De tafel moet groot genoeg zijn om bijvoorbeeld 6 stoelen bij te plaatsen. Wat ook een goede optie kan zijn is een picknicktafel. Hierbij ben je minder gebonden aan het aantal stoelen, want er kunnen meerdere volwassenen en kinderen op zitten.   

Kortom, denk bij het ontwerpen van een familietuin aan elk gezinslid. Zorg ervoor dat de kinderen kunnen spelen in de tuin, maar denk ook vooral aan jezelf en je partner. Koop een lekkere loungeset en een eettafel. Misschien is een picknicktafel wel ideaal voor jou! Op deze manier kan iedereen genieten van jullie tuin.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids