3495
De tuin opknappen, 7 tips
Gepubliceerd: 28-06-2018

Heb je een tuin waar de laatste jaren niet veel aan is gedaan wil je deze nu echt eens onderhanden gaan nemen dan hebben wij 7 praktische tips voor je.

 

Low budget
Het opknappen van de tuin hoeft helemaal niet zoveel te kosten als dat je in eerste instantie zou denken. Neem maar eens een kijkje op Marktplaats bijvoorbeeld. Er zijn genoeg mensen die heel graag van hun tuinmeubelen of andere tuinspullen afwillen omdat ze gaan verhuizen of hun tuin opnieuw gaan inrichten. Met een beetje speurwerk vind je zo een leuk tuinsetje voor weinig of help je iemand van zijn plantenpotten af. Soms adverteren ze zelfs met de term gratis ophalen en kost het jou alleen een ritje op en neer.

Hergebruiken
Een andere, ook lowbudget, tip is het hergebruiken van materialen en accessoires. Je hoeft helemaal geen dure potjes op het tuincentrum te kopen. Hergebruik gewoon wat glazen potjes, haal de stickers ervanaf en vul ze met aarde en je favoriete plantjes. Staat nog eens hartstikke gezellig ook!

Plantenbak op wielen
Ben jij van het type die regelmatig de indeling van de tuin wil aanpassen maar heb je een hekel aan sjouwen met zware potten? Wat dacht je ervan om wielen onder je plantenbakken te monteren. Neem bijvoorbeeld een mooie vierkante houten plantenbak. Hier bevestig je gemakkelijk 4 stoere wielen onder zodat je de planten gemakkelijk over je terras verplaatst.

Natuurlijke overkapping
Heb je veel zon in de tuin en kan je wel een schaduwplekje gebruiken. Je kunt natuurlijk een parasol neerzetten of investeren in een dure overkapping maar je kunt natuurlijk ook de natuur zijn werk laten doen en een overkapping laten groeien. Dakplatanen zijn hier uitstekend geschikte bomen voor maar je zou ook een pergola kunnen kopen en hier klimplanten tegenaan laten groeien. Bijvoorbeeld een druif.

Een picknickbank
Wil je snel en voordelig een zitplaats creeeren voor meerdere personen. Een tuinmeubelset is vaak kostbaar en vergt nogal wat onderhoud. Picknickbanken bieden hier een uitstekend alternatief. Deze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en kan je met gemak het hele jaar buiten laten staan. Neem maar eens een kijkje op de website van Tuinmeubelshop.nl voor het complete assortiment

Vraag stekjes
Hebben jouw buren van die mooie planten in hun tuin staan maar is jouw budget niet toereikend genoeg? Wat dacht je ervan om wat stekjes te vragen in ruil voor een lekker bakkie koffie. Op internet vind je genoeg informatie hoe je stekjes moet behandelen zodat het prachtige volwaardige planten worden.

Leg een moestuin aan
Heb je nog een plekje in de tuin waarvan je niet weet wat je er mee moet? Denk dan eens aan het aanleggen van een moestuin. Het is niet alleen ontzettend leuk maar je kunt er ook heerlijk van eten. Wat dacht je van je eigen gekweekte tomaatjes of smaakvolle basillicum.

 

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids