2200
De tuin opknappen: 5 tips

Met de lente in zicht krijg je zin om heerlijk in de tuin te genieten van de zon en de vogeltjes. Maar dan kijk je naar de tuin en vervliegt de hoop meteen: hoe kun je in deze rommelige, ongezellige tuin genieten? Tijd om de tuin op te knappen! Wij geven je een paar tips ter inspiratie.

 

1. Likje verf
Door je meubels en schutting een likje verf te geven ziet je tuin er al gauw een stuk netter uit. Kies vooral ook eens voor een nieuwe, opvallende kleur voor de eettafel of dat leuke tuinbankje! Zo verleg je de aandacht naar dat meubel en krijgt je tuin een frisse look.

2. Kunstgras
Ben je ook zo klaar met dat dorre gras en die gele vlekken in je gazon? Of wil je graag gras, maar weet je nu al dat je dat gras nooit gaat maaien? Kunstgras is de oplossing. Je hebt er geen omkijken naar, maar een tuin ziet er veel aantrekkelijker uit met een gazon erin! Kunstgras van Buitengewoonkunstgras.nl is niet van echt te onderscheiden en dankzij de duidelijke instructie leg je het zó zelf neer. Bovendien biedt kunstgras een schone plek voor de kinderen om te spelen. Of leg er een handdoek op en ga lekker languit liggen zonnen!

3. Kleuraccent
Net als binnenshuis biedt kleur een gemakkelijke manier om je tuin van een kleine make-over te voorzien. We gaven net al de tip om meubels te verven, maar je kunt op talloze manieren kleur aanbrengen in je tuin. Voor harmonie in de tuin kies je één of twee kleuren uit waarmee je accenten aan gaat brengen. Paarse sierkussens; lavendel in de borders; een lichtroze pot voor dat leuke boompje; en een lila vogelhuis aan de muur om het af te maken.

4. Creatieve bloempotten
Natuurlijk kun je gaan shoppen voor chique bloempotten, maar heb je ook wel eens overwogen zelf aan de slag te gaan? Hang bijvoorbeeld een oude gieter aan de schutting en plant daar viooltjes in! Vergeet niet een laagje Hydro korrels op de bodem te doen voor drainage. Ook leuk: oude laarzen, een uitgehold boomstammetje, een kapotte waterkruik of een fruitkist met planten erin.

5. Sfeerverlichting
Last but notleast: met sfeervolle lampjes en kaarsen maak je de tuin extra gezellig. Hang bijvoorbeeld een slinger LED- lampionnen aan de schutting. Bij de loungebank hoort natuurlijk een mooie vuurschaal- of korf. Aan een boomtak kun je een weckpotje binden met een mooi lint erom en een waxinelichtje erin. En met een verlicht tuinpad loop je graag nog even naar de schuur om de kussens op te ruimen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners