2343
De trampoline: perfect voor in de tuin

Ben jij de trotse eigenaar van een tuin? Dan heb je geluk, want dan heb je waarschijnlijk ruimte om een trampoline te plaatsen. Een trampoline in je eigen achtertuin zal voor veel plezier zorgen – ook als je (nog) geen kinderen hebt. We zetten in dit artikel voor je op een rijtje waarom een trampoline perfect is voor in je tuin.

Een droom voor kinderen
Het is niet voor niets dat de bestemming van vele kinderfeestjes het trampolinepark is: kinderen zijn gek op trampolinespringen. Een trampoline in de tuin is een droom van menig kind. Hoe leuk is het ook, om in de eigen achtertuin urenlang te springen en plezier te maken? Je huis zal al gauw de favoriete speelbestemming worden voor je kind en zijn of haar klasgenootjes. Jij kan gewoon lekker in de tuin gaan zitten met een drankje, want de kids kunnen zich uren zelfstandig vermaken op de trampoline. Heerlijk!

Gemakkelijk en veilig
Er zijn grote en kleine trampolines, trampolines van verschillende merken, zogenoemde ingraaftrampolines en trampolines op poten – de keuze is reuze op het gebied van trampolines. Daarom zul je vast een trampoline vinden die bij je tuin en bij je wensen past. Door het plaatsen van een trampoline kun je zonder al te veel moeite je tuin inrichten als kinderspeelparadijs. Een trampoline is gemakkelijk zelf in elkaar te zetten. Je hoeft eigenlijk alleen na te denken over de juiste plek in de tuin.

Door het plaatsen van een trampoline heb je in een handomdraai een kindvriendelijke tuin. In een kindvriendelijke tuin is veiligheid natuurlijk ontzettend belangrijk. Schaf bijvoorbeeld één van de trampolines met een veiligheidsnet aan, zodat je kind niet van de trampoline kan vallen en zichzelf zeer kan doen. Een fijne bijkomstigheid van zo’n net is dat de kleintjes ook in de trampoline een balspel kunnen doen, zonder dat de bal in de tuin van de buren terecht kan komen. Een win-winsituatie, dus!

Leuk voor jong én oud(er)
Ook als je geen kinderen hebt, is het een goed idee om een trampoline in je tuin te plaatsen. Trampolinespringen is namelijk hartstikke gezond: met een kwartiertje springen verbrand je al gauw wat calorieën en ben je op een leuke manier in beweging.Het is ook een prima alternatief voor een cardiosport, zoals hardlopen, omdat jij je spieren minder belast als je aan het springen bent. En het kan ook nog eens in de privacy van je eigen achtertuin, terwijl je wel lekker buiten bent. Voor welke soort trampoline kies jij?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners