483
Dé gelukstip van de dag: met de handen in de modder!
Gepubliceerd: 03-05-2023

Onlangs stuitten wij op een oproep van Intratuin die in eerste instantie de wenkbrauwen wel even deed fronsen. Intratuin deed namelijk een oproep om de tuin in te gaan, niet omdat zij dan meer bloemen en planten gingen verkopen. Nee, dit zou ons namelijk gelukkig maken. Nadat we de uitleg lazen konden wij niet wachten om lekker groen te gaan doen in onze eigen tuin. Lees snel verder.

Tuinieren; De geluksmaker!

Met je handen lekker in de modder wroeten zou daadwerkelijk gelukkig maken. Dit komt door verschillende aspecten; het levert namelijk ook op stressvolle momenten ontspanning op voor je geest, het geeft een gevoel van blijdschap én het maakt je fit. Dat laatste is iets wat je de ochtend na een dagje flink doorspitten zeker zult merken door de spierpijn! En dat het gelukkig maakt? Dat is inmiddels uit verschillende onderzoeken gebleken. Bomen en planten verspreiden stoffen die de weerstand verhogen en ons humeur verbeteren. En om je een beetje extra op weg te helpen, hier vijf tuinklussen die je tuin een boost gaan geven maar óók je gezondheid. Oja, en je krijgt er ook nog een gratis dosis Vitamine D bij!

5 voorjaarsklussen waar jij én je tuin van profiteren

1. Vogel- en insectenhuisjes

Je tuin is niet alleen een thuis voor jou. Het biedt onderdak aan meer! Hang huisjes in je tuin om vogels en insecten naar je tuin te lokken. Dit geeft niet alleen een vrolijk beeld van je tuin, maar levert ook prachtige geluiden van alle nieuwe gasten op! Ook dat heeft een positief effect op je mentale gezondheid.

WIN-VLOERKLEED.png

2. De snoeischaar er doorheen

Wat direct resultaat oplevert én je aan een killerbody helpt? Een goede snoeisessie! Om je een beeld te geven, met een sessie van een half uur verbrand je al snel 180 calorieën. Weten welke planten je op welk moment kunt snoeien? Neem dan een kijkje in de snoeikalender. Door de juiste planten op het juiste moment te snoeien, zullen ze later extra goed bloeien.

3. Lungen en wieden

In het voorjaar, wanneer alles extra snel bloeit en groeit, gaat ook onkruid harder groeien. Houd dit regelmatig bij en je tuin zal er keurig bij liggen. Ook direct werken aan je summerbody? Een leuke oefening om te doen wanneer jij dit klusje oppakt is door ondertussen oefeningen als lunges of squats te doen. Een half uur dit doen verbrand je ongeveer hetzelfde als tijdens een stevige wandeling of fietstocht.

4. De bloemetjes buiten zetten

Na de koude en grijze winter is het ook tijd om de bloembakken weer te vullen. Het sjouwen met zakken tuinaarde en het vullen van de bakken geeft een frisse uitstraling aan je tuin, maar is óók een goede workout voor je lichaam.

5. Leg een kruidentuintje aan

We eten te veel zout en suiker, maar hoe je op een gezonde manier je eten op smaak brengt? Met kruiden! En hoe leuk is het als je die gezonde toevoegingen zelf kweekt zonder pesticiden. Super gezond en vers, en nog leuk om te doen ook!

Kortom, wij snappen het bericht van Intratuin nu wel! Groen doen in je tuin levert vele voordelen op; van een stralende tuin tot een blij gevoel. En dat strakke lichaam? Dat krijg je er ook nog eens gratis en voor niks bij!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide