488
De duurzame en natuurlijke tuin, geen groot Karwei vandaag de dag!
Gepubliceerd: 03-05-2023 Laatste update: 08-06-2023

Duurzaamheid, een begrip wat vroeger nog weleens een diepe zucht opleverde. We vonden het toch wat lastig om het in de praktijk te brengen. Maar dit is de afgelopen tijd toch echt wel veranderd. We kunnen wel concluderen; duurzaamheid is écht een ding geworden. Sterker nog, het is gewoon hip.

Van duurzame oplossingen in huis tot duurzame kleding, we zien het overal terug. Ook de duurzame tuin is helemaal hot! Dit in combinatie met de trend om alles zo natuurlijk mogelijk in te richten zorgt voor de leukste innovaties. Hoe jij de duurzame tuin deze zomer ook omarmt? Lees snel verder.

Waarom een duurzame en natuurlijke tuin?

De natuur geeft rust, brengt je in balans en laat energie stromen. Dit is ook iets wat de natuurlijke tuintrend nastreeft. Iets wat perfect samengaat met duurzaamheid. Om een duurzame tuin te creëren is het eigenlijk -simpel gezegd- de kunst om de natuur op zijn puurste manier het werk te laten doen. Denk aan het gebruik van veel bloemen, planten en gras. Maar wel de variaties die goed zijn voor het milieu, de omgeving én de beestjes. Bij Karwei hebben ze dit zelfs nog weten te combineren met een zeer aantrekkelijke prijs!

WIN-VLOERKLEED.png

Welke materialen in de duurzame tuin?

Het gebruik van de juiste materialen, naast de bloemen en planten, is natuurlijk heel belangrijk. Helemaal hot zijn de retro en natuurlijke materialen zoals bamboe, hout, steen en rotan. Minder plastic, meer natuur. Ook het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is natuurlijk iets wat niet in de duurzame en natuurlijke tuin thuishoort. Kussens van natuurlijk katoen in prachtige tinten natuurlijk weer wel!

Groen, groener, groenst

Of je nu een grote tuin hebt, alleen een dakterras of een balkon; maak van jouw buitenruimte een plek waar je avonden lang wilt vertoeven. Hiervoor begin je bij de basis: de natuur in combinatie met groen. Met deze basis volgt duurzaamheid al snel. Een houten schutting is beter én mooier dan één van kunststof, mits het van verantwoord FSE hout is natuurlijk. 

En of er meer kleuren zijn dan groen? Zeker! Combineer houten loungesets, banken en stoelen met kussen in zachte pasteltinten voor de juiste sfeer. En wat dacht je van een voor een zachte landing en warme voeten buitenvloerkleed? Ook een dikke tip in ons toch wel wat frisse klimaat af en toe.

Kortom, een oase van rust. Zo kunnen we onze duurzame tuin die vol staat met groen wel noemen. Overweeg ook een moestuin om duurzaam je eigen groente en fruit te verbouwen en pas ook op met de felle zon. Een schaduwdoek of retro parasol zijn op zo’n moment je beste vriend. En is de zon onder? Mooie tuinverlichting zorgt ervoor dat je ook in de lange zomeravonden nog heerlijk van je duurzame tuin kunt genieten. Met LED-verlichting of solar-verlichting zit je altijd goed én verantwoord. Kortom, groen doen was nog nooit zo makkelijk én stijlvol!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide