487
Containers nodig voor een tuinverbouwing? Je vindt het hier!
Gepubliceerd: 05-06-2023 Laatste update: 31-05-2023

Ga jij binnenkort beginnen aan een grote tuinverbouwing bij jouw eigen huis? Dan staat er een prachtig resultaat op je te wachten! Maar, wil jij nog eerder dit beoogde resultaat behalen? Dan zorg je natuurlijk ook voor de juiste gereedschappen en benodigdheden.

Net zoals bij elke verbouwing komt er ook vanuit de tuin veel groen- en tuinafval kijken. Dit wil je zo snel mogelijk afvoeren en opruimen om weer te kunnen genieten van een heerlijke voor- of achtertuin. 

Lees hier welke benodigdheden echt niet kunnen ontbreken in de voorbereiding naar jouw nieuwe tuin. Wij hebben de beste producten voor een geslaagde klus verzameld. 

inspiratiebrochures1.png

Container voor al het afval vanuit de tuin

Allereerst is het belangrijk om goed te plannen en uit te zoeken waar jij al het afval vanuit je tuin kunt laten en afvoeren. Om hier zo goed mogelijk op ingespeeld te zijn is het van belang om een grondafval container te huren.

In deze container kun je materiaal kwijt zoals aarde, zand, graszoden en grasmatten. Zo blijft je netjes werken en kun je na elke werkzaamheid weer direct door met het volgende. 

Dit model container komt vaak in verschillende afmetingen. Zo is er dus voor grote tuinen en kleine tuinen een passende variant.

Inzetten van een groen- en tuinafval container 

Heb jij naast het grondafval nog meer materiaal vanuit je tuin dat afgevoerd moet worden? Denk er dan aan dat je voor ieder type afval een juiste container huurt. Niet in elke container mag namelijk hetzelfde materiaal gestort worden.

Heb je dus groen en tuinafval? Dan is hier ook een speciale container voor. Hierin kun je afval kwijt zoals takken, wortels, boomstammen en bladeren.

Ook deze containers zijn bijna altijd beschikbaar in verschillende formaten. Hoe grondig de verbouwing dus ook is, je hebt altijd genoeg ruimte om je afval direct op te ruimen.

Van tuin tot aan oprit alles weer netjes

Is al jouw afval opgeruimd, afgevoerd en verwerkt? Dan kun je verder met de volgende stappen naar jouw nieuwe tuin. 

Denk jij erover na om een gedeelte van je voor- of achtertuin te bestraten? Dan is een strakke ondergrond zeer van belang. Het is belangrijk om te kiezen voor zuiver zand, zodat dit ook water door laat en de stevigheid gegarandeerd blijft.

Als jij dus ook gaat voor straatzand kopen voor bijvoorbeeld een oprit of een terras, dan moet je dus goed letten op de eigenschappen van het zand. Koop het dus altijd bij een kwalitatieve leverancier om er zo lang mogelijk van te profiteren! 

Hoeveel zand heb jij nodig? 

Denk bij het gebruik van zand erom dat je berekent hoeveel je nodig hebt. Zo voorkom je dat jij te veel of te weinig hebt. Indien je de oppervlakte weet van de te bestraten delen, dan kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel je moet kopen. 

Houd in de berekening ook altijd rekening met een extra buffer. Zo worden eventuele inefficiënties opgevangen. Ook kan dit zand later gebruikt worden om de voegen af te maken. Zo ziet de gehele tuin er straks weer strak uit.

Ga aan de slag!

Heb jij het ontwerp al klaar liggen voor jouw tuin? Ga dan ook direct aan de slag met deze onmisbare producten. Een container zorgt ervoor dat jij alles snel en efficiënt kan opruimen. Hierdoor kun jij direct verder met alle andere taken die nog staan te wachten. Let goed op het type afval en waar je dit in mag afvoeren, zo voorkom je extra werk. 

Ga aan de slag en geniet deze zomer nog van je nieuwe voortuin, achtertuin of nieuwe oprit voor je auto en profiteer de komende maanden van een fijne, opgeruimde omgeving om je huis heen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide