2180
Bouw je eigen zandbak
Gepubliceerd: 14-06-2018

Heb je kleine kinderen en wil je dat die zich komende zomer uitstekend kunnen vermaken in de achtertuin? Wat dacht je ervan om eens een zandbak te bouwen. Kinderen kunnen zich hier urenlang in vermaken en dan heb jij wat extra tijd om te genieten van je favoriete boek of natuurlijk het aanzicht van de vrolijk spelende kinderen. Een taartje van zand gaat er altijd wel in op een zonnige middag toch!

 

Het maken van een zandbak is helemaal niet zo lastig. Met wat goed hout en een creatief brein heb je binnen no time een mooie zandbak. Het voordeel van het zelf maken van een zandbak ten opzichte van er eentje kopen is natuurlijk dat je alle vrijheid hebt om de zandbak helemaal naar jouw wens, of liever nog die van de kinderen, aan te passen. De lengte, de breedte en de hoogte bepaal je lekker zelf.

Ook kan je nog kiezen of je een deksel maakt om de zandbak s'nachts af te dekken want je moet er niet aan denken dat de kat van de buren hier in een onbewaakt moment zijn behoefte in doet. Heel handig en leuk is om een deksel te maken die bestaat uit 2 bankjes. Deze kan je open en dichtklappen. Wanneer ze dichtgeklapt zijn fungeren ze gelijk als deskel voor de zandbak.

Wanneer je een zandbak gaat maken heb je een aantal materialen nodig zoals natuurlijk de houten planken. Deze kan je kopen bij de bouwmarkt. Het beste is dan op de planken te impregneren zodat de planken goed beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Hierdoor zal de zandbak ook wat langer meegaan.

Naast planken heb je ook palen nodig, worteldoek om te voorkomen dat er allerlei onkruid in de zandbak gaat groeien. Tegels die je op het worteldoek kunt leggen om deze op zijn plaats te houden en een goede afwatering te bewerkstelligen. Verder zijn een waterpas, zaag, meetlint en verstekbak en wat schroeven met een schroevendraaier geen overbodige luxe. Heb jij niet alle gereedschappen in huis dan bestel je ze snel en gemakkelijk online bijvoorbeeld op de website van Mastertools.nl.

Voordat je de zandbak in elkaar gaat zetten is het handig dat je een plan maakt hoe hij er precies uit moet komen te zien. Dit kan je doen door een tekening te maken of op internet naar bestaande bouwtekeningen te zoeken. Ook is het belangrijk om goed na te denken over de plaats van de zandbak in de tuin. Voor de kleintjes is een plekje in de schaduw heel prettig om ze te beschermen tegen de felle zon. Heb je geen schaduwplekjes in de tuin dan bied een parasol uitkomst. Een grote of meerdere kleine... Heel gemakkelijk even parasols kopen bij Parasol-shop.nl en ook dat probleem is opgelost.

Is je zandbak eenmaal klaar dan nog even het speciale speelzand erin en de mooiste bouwwerken kunnen in elkaar geknutseld worden.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids