62
Alle mogelijke hagen en heggen

Een haagplant vormt een essentieel onderdeel van de tuin. De functie van een haagplant kan natuurlijk verschillen maar voornamelijk worden de planten gebruikt om een mooie afscheiding te creëren tussen delen in de tuin of de omgeving. Een groot voordeel aan een sterke haagplant is het feit dat u er jarenlang van mag genieten. De meeste populaire haagsoorten zijn namelijk echte doorzetters. Een koude winter of een droge zomer? Haagsoorten als de taxus, de laurier en de levensboom zorgen het hele jaar door, ongeacht de weersomstandigheden.

Een uitgebreid overzicht haagplanten

Om u een eenvoudig maar uitgebreid overzicht van de haagplanten te geven, lichten we een aantal planten uit. We kijken hierin naar de ‘familie’. Zo zijn er bijvoorbeeld ontzettend veel verschillende taxusplanten. In deze alinea kijken we naar acht populaire families en de algemene eigenschappen. Let op: niet iedere plant die binnen een familie valt, beschikt over dezelfde eigenschappen. Als voorbeeld gebruiken we hier de laurier. Er zijn meer dan negen verschillende soorten laurierplanten. Over het algemeen zijn deze zeer gemakkelijk in het onderhoud maar een ‘Caucasica’ vergt meer onderhoud. Naast de taxus en de laurier is een conifeer ook een bekende haagplant. Ideaal in het onderhoud en een grote dichtheid. De conifeer is populair in de Nederlandse tuinen. Zo is de conifeer ‘Brabant’ niet meer weg te denken uit ons tuinbeeld.

De liguster, de beuk en de klimop

De liguster hagen staan bekend om de kleine, witte bloemetjes. Ze staan voor kleur en zorgen er voor dat de tuin een leuke, speelse sfeer krijgt. Over het algemeen is de liguster te verdelen in drie soorten. De gewone liguster, de haagliguster en de wintergroene liguster ‘Atrovirens’. Een andere populaire haag is de beukenhaag. Deze soort haag staat eigenlijk heel de zomer mooi in bloei en beschikt dan over een prachtig groen blad. De beuk heeft een volledige dichtheid en daardoor ideaal voor de mensen die graag privacy behouden in hun tuin. Het unieke aan de beukenhaag is het feit dat naarmate de winter nadert, het blad verkleurt van groen naar bruinig. Het blad blijft wel behouden. Tot slot wordt de klimop haag nog uitgelicht. De klimop of ook bekend als de Hedera Hibernica, is een enorm populaire haagsoort. Deze populariteit is zo gestegen omdat de klimop zich gemakkelijk aanpast. Plaats de klimop in de buurt van een schutting of een hek en hij vindt zijn weg wel. Ideaal!

De voordelen van Haag-Heg

Haag-Heg heeft een zeer uitgebreid aanbod met verschillende haagsoorten. Naast de eerdergenoemden taxus en de laurier hebben ze in totaal nog meer dan 60 haagplanten. Daarnaast bent u gegarandeerd van een kwalitatief goede plant die direct wordt afgeleverd vanuit de kweker. Voor ieder budget is er een geschikte haagsoort te vinden.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners